Rotterdammer moet schadevergoeding betalen na avondklokrellen, maar niet voor tankstation

Een 20-jarige Rotterdammer die werd opgepakt vanwege de avondklokrellen op 25 januari, hoeft de schade die werd aangericht aan de Esso-locatie aan de Vaanweg niet te vergoeden. De schade aan het tankstation bedroeg vijfduizend euro. Wel moet de man volgens het ANP een schadevergoeding betalen van 20.000 voor het vernielen van een Rotterdams politiebureau en krijgt hij een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor het inslaan van de ruiten bij het politiebureau. Ook heeft hij vuurwerk naar binnen gegooid. Daarom veroordeelt de rechtbank de Rotterdammer bovenop de schadevergoeding en de celstraf ook nog eens tot een taakstraf van tweehonderd uur.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.