Rotterdammer moet schadevergoeding betalen na avondklokrellen, maar niet voor tankstation

Een 20-jarige Rotterdammer die werd opgepakt vanwege de avondklokrellen op 25 januari, hoeft de schade die werd aangericht aan de Esso-locatie aan de Vaanweg niet te vergoeden. De schade aan het tankstation bedroeg vijfduizend euro. Wel moet de man volgens het ANP een schadevergoeding betalen van 20.000 voor het vernielen van een Rotterdams politiebureau en krijgt hij een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor het inslaan van de ruiten bij het politiebureau. Ook heeft hij vuurwerk naar binnen gegooid. Daarom veroordeelt de rechtbank de Rotterdammer bovenop de schadevergoeding en de celstraf ook nog eens tot een taakstraf van tweehonderd uur.

Maar, de rechtbank acht niet bewezen dat de man ook verantwoordelijk is voor de vernielingen aan het tankstation. Het OM verdenkt de man wel van het plunderen van de schappen. Toch kan niet worden bewezen dat hij geld en sigaretten heeft gestolen bij de kassa. De man zou namelijk alleen snoep hebben gepakt in de shop.

De Rotterdammer moet het volledige bedrag zelf vergoeden. Dat zou hij later nog kunnen delen met andere daders. De persoon in kwestie meldde zichzelf bij de politie nadat hij zichzelf herkende op opsporingsbeelden. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.