Sakko overname Van der Hof fabriek

Sakko neemt A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek over met oog op uitbreiding laadactiviteiten

Bron: Sakko

Sakko Holding neemt per 1 juli 2021 de A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek in Roosendaal over. Het bedrijf uit Bergen op Zoom krijgt alle aandelen in handen. De overname door Sakko zorgt voor een verdere verbreding van de activiteiten, voornamelijk op het gebied van laadpalen.

In de afgelopen tien jaar is Sakko zich, naast de levering van brandstoffen en smeermiddelen en de exploitatie van tankstations, gaan richten op laadvoorzieningen voor elektrische auto’s. Met dochterondernemingen als Orange Charging en Orange Ventures richt het bedrijf zich op laadpalen voor elektrische voertuigen en de productie en verkoop van elektrische steps.

Activiteiten Orange Charging

Volgens Sakko sluiten de activiteiten van de A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek goed aan bij de activiteiten van Orange Charging. Met die dochteronderneming wil het bedrijf de komende jaren minimaal duizend laadpunten op strategische locaties in Nederland, België en Duitsland plaatsen. Daarbij zijn er voor zowel de aansluitingen als voor de laadpalen zelf kabels nodig.

‘’De Europese markt voor de productie en plaatsing van laadpalen zal de komende jaren met de sterke toename van het aantal elektrische voertuigen fors groeien. Aangezien Orange Charging in deze markt onder andere contacten heeft met netbeheerders, installatiebedrijven en fabrikanten van laadpalen, zijn er voor A. van der Hof’s Draad-en Kabelfabriek mogelijkheden om ook in dit segment een behoorlijke positie in te nemen en deze contacten ook te kunnen bedienen’’, aldus directeur Stephan Mangnus.

Oprichter

De fabriek werd opgericht door Anton van der Hof. Sinds 1934 produceert het bedrijf zwakstroomkabels. Daarnaast focust de onderneming zich op speciaalkabels. De fabriek, die al 25 jaar in Roosendaal is gevestigd, beschikt over kantoren en productiefaciliteiten op een terrein ter grootte van drie hectare. Ton van der Hof, zoon van de oprichter, is inmiddels negentig jaar oud. Met het overgeven van de fabriek wil hij de toekomst van de 25 medewerkers en het bedrijf veiligstellen. In Sakko vond hij daarin de juiste partij.

De naam van de fabriek zal behouden blijven. Orange Charging zal op de nieuwe locatie in Roosendaal gehuisvest worden. Later zal Sakko bepalen welke investeringen nodig zijn om de productiemogelijkheden verder te optimaliseren.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sakko neemt A. van der Hof’s Draad- en Kabelfabriek over met oog op uitbreiding laadactiviteiten | TankPro.nl