Pomphouder Doetinchems tankstation in gelijk gesteld door Raad van State

Pomphouder Theo Wenting uit Doetinchem was het niet eens met het afblazen van de geplande verhuizing van zijn tankstation aan de Wijnbergseweg naar de Oostelijke Randweg. Terecht, oordeelde de Raad van State. Zijn belangen werden namelijk niet meegenomen in het besluit van de gemeente Doetinchem.

De gemeente vroeg Wenting in 2014 te verhuizen met zijn LPG-tankstation. Een aantal bewoners rond de beoogde locatie verzette zich tegen die verhuizing, omdat zij vreesden voor het uitzicht op het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Een meerderheid van de gemeenteraad ging hier in 2019, na veel discussie, in mee. Daarop stapte Wenting naar de Raad van State.

Volgens de Raad van State komt het tankstation niet in natuurgebied De Zumpe te liggen, maar vlak er tegenaan. Daarnaast oordeelde de bestuursrechter dat nergens uit het besluit van de gemeenteraad blijkt dat de belangen van Wenting serieus zijn meegewogen. Binnen 26 weken moet de gemeente daarom een nieuw besluit op tafel leggen met een goede onderbouwing. 

Volgens Wenting zorgt het oordeel van de Raad voor gerechtigheid. ‘’Zeven jaar heb ik de verhuizing voorbereid met ambtenaren van de gemeente en 1 minuut voor 12 zet de raad er een streep door. Dat kon natuurlijk niet”, aldus de pomphouder afgelopen week tegenover De Gelderlander. 

Het tankstation, met de kleuren van Fieten Olie op de luifel, zou eigenlijk afgelopen zomer al in gebruik genomen moeten zijn. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pomphouder Doetinchems tankstation in gelijk gesteld door Raad van State | TankPro.nl

Pomphouder Doetinchems tankstation in gelijk gesteld door Raad van State

Pomphouder Theo Wenting uit Doetinchem was het niet eens met het afblazen van de geplande verhuizing van zijn tankstation aan de Wijnbergseweg naar de Oostelijke Randweg. Terecht, oordeelde de Raad van State. Zijn belangen werden namelijk niet meegenomen in het besluit van de gemeente Doetinchem.

De gemeente vroeg Wenting in 2014 te verhuizen met zijn LPG-tankstation. Een aantal bewoners rond de beoogde locatie verzette zich tegen die verhuizing, omdat zij vreesden voor het uitzicht op het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Een meerderheid van de gemeenteraad ging hier in 2019, na veel discussie, in mee. Daarop stapte Wenting naar de Raad van State.

Volgens de Raad van State komt het tankstation niet in natuurgebied De Zumpe te liggen, maar vlak er tegenaan. Daarnaast oordeelde de bestuursrechter dat nergens uit het besluit van de gemeenteraad blijkt dat de belangen van Wenting serieus zijn meegewogen. Binnen 26 weken moet de gemeente daarom een nieuw besluit op tafel leggen met een goede onderbouwing. 

Volgens Wenting zorgt het oordeel van de Raad voor gerechtigheid. ‘’Zeven jaar heb ik de verhuizing voorbereid met ambtenaren van de gemeente en 1 minuut voor 12 zet de raad er een streep door. Dat kon natuurlijk niet”, aldus de pomphouder afgelopen week tegenover De Gelderlander. 

Het tankstation, met de kleuren van Fieten Olie op de luifel, zou eigenlijk afgelopen zomer al in gebruik genomen moeten zijn. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.