Pomphouder Doetinchems tankstation in gelijk gesteld door Raad van State

Pomphouder Theo Wenting uit Doetinchem was het niet eens met het afblazen van de geplande verhuizing van zijn tankstation aan de Wijnbergseweg naar de Oostelijke Randweg. Terecht, oordeelde de Raad van State. Zijn belangen werden namelijk niet meegenomen in het besluit van de gemeente Doetinchem.

De gemeente vroeg Wenting in 2014 te verhuizen met zijn LPG-tankstation. Een aantal bewoners rond de beoogde locatie verzette zich tegen die verhuizing, omdat zij vreesden voor het uitzicht op het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Een meerderheid van de gemeenteraad ging hier in 2019, na veel discussie, in mee. Daarop stapte Wenting naar de Raad van State.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.