Schap frisdrank tankstation

Avondklok weer verlengd, maatregelen in de shop onveranderd

Foto: Nico Schinkelshoek (TankPro)

De avondklok wordt nogmaals verlengd, deze keer tot het einde van maart. Dat zei minister-president Mark Rutte maandagavond tijdens een nieuwe persconferentie. De bestaande maatregelen in tankstations blijven daarmee ook tot zeker 30 maart van kracht. 

Ook de harde lockdown geldt de hele maand nog. Als de besmettingscijfers de goede kant opgaan, zouden wel andere versoepelingen doorgevoerd kunnen worden. Zo kunnen buitenterrassen over drie weken weer opengaan en kan bijvoorbeeld het onderwijs op hogescholen en universiteiten eind maart weer plaatsvinden. Halverwege de maand mogen kinderen in binnenbaden wel weer zwemlessen volgen.

Voor tankstations betekent de verlenging dat het deel met levensmiddelen in de shop voorlopig gesloten moet blijven tussen 20.45 uur en 04.30 uur. Wel kan, net zoals voorheen, de verkoop van brandstoffen en daaraan verwante artikelen doorgaan. Ook het verkopen van warme dranken is toegestaan in de nachtelijke uren. Volgens het demissionaire kabinet zijn de besmettingscijfers simpelweg te hoog om nu al meer versoepelingen door te voeren.

Woensdag zal de Tweede Kamer nog over het coronabeleid debatteren. De avondklok wordt voor de derde keer verlengd. Sinds 23 januari is de avondklok in Nederland van kracht. Mensen mogen tussen 21.00 en 04.30 uur niet zonder geldige reden de straat op.

De avondklok zou eigenlijk op 15 maart aflopen, maar dat zit er dus niet in. Een week voor 30 maart, de datum waarop de maatregel ten einde komt, neemt het demissionaire kabinet een nieuw besluit over een eventuele verlenging.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.