Fastned gaat geld beleggers gebruiken voor meer laadstations

Het geld dat Fastned ophaalde bij de beursgang, 150 miljoen euro, gaat het bedrijf deels investeren in 164 nieuwe laadstations. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s verkocht 1,9 miljoen certificaten van aandelen, die voor 80 euro per stuk over de digitale toonbank gingen. Ook wordt een deel van de opbrengsten gebruikt voor het uitbreiden van de capaciteit van Fastned’s bestaande locaties. 

Het geld zal in de komende 18 tot 24 maanden besteed worden aan de uitbreiding van het netwerk. Daarmee wordt de positie volgens het bedrijf versterkt in de bestaande geografische markten en daarbuiten. CEO Michiel Langezaal is tevreden over de opbrengsten. “We zijn enorm blij met deze succesvolle kapitaalverhoging waarmee Fastned haar uitbreidingsplannen aanzienlijk kan versnellen. Het stelt ons in staat om meer en grotere snellaadstations te bouwen in verschillende landen.”

Fastned heeft inmiddels 133 snellaadstations. Naast locaties in Nederland, plaatste het Amsterdamse bedrijf al snelladers in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. De tweede locatie in België werd vorige week nog gerealiseerd. Ook in Frankrijk zullen de snelladers geplaatst worden. 

Het Amsterdamse bedrijf wil ‘vrijheid geven aan de elektrische rijder’ en zo bijdragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Dat wil Fastned uiteindelijk doen met een Europees netwerk van duizend snellaadstations waar uitsluitend met natuurlijk opgewekte stroom wordt gewerkt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned gaat geld beleggers gebruiken voor meer laadstations | TankPro.nl

Fastned gaat geld beleggers gebruiken voor meer laadstations

Het geld dat Fastned ophaalde bij de beursgang, 150 miljoen euro, gaat het bedrijf deels investeren in 164 nieuwe laadstations. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s verkocht 1,9 miljoen certificaten van aandelen, die voor 80 euro per stuk over de digitale toonbank gingen. Ook wordt een deel van de opbrengsten gebruikt voor het uitbreiden van de capaciteit van Fastned’s bestaande locaties. 

Het geld zal in de komende 18 tot 24 maanden besteed worden aan de uitbreiding van het netwerk. Daarmee wordt de positie volgens het bedrijf versterkt in de bestaande geografische markten en daarbuiten. CEO Michiel Langezaal is tevreden over de opbrengsten. “We zijn enorm blij met deze succesvolle kapitaalverhoging waarmee Fastned haar uitbreidingsplannen aanzienlijk kan versnellen. Het stelt ons in staat om meer en grotere snellaadstations te bouwen in verschillende landen.”

Fastned heeft inmiddels 133 snellaadstations. Naast locaties in Nederland, plaatste het Amsterdamse bedrijf al snelladers in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. De tweede locatie in België werd vorige week nog gerealiseerd. Ook in Frankrijk zullen de snelladers geplaatst worden. 

Het Amsterdamse bedrijf wil ‘vrijheid geven aan de elektrische rijder’ en zo bijdragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Dat wil Fastned uiteindelijk doen met een Europees netwerk van duizend snellaadstations waar uitsluitend met natuurlijk opgewekte stroom wordt gewerkt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.