Petflessen Statiegeld Nederland

Eerste TankPro Magazine van 2021 deze week verschenen

Het nieuwste nummer van het TankPro Magazine lag dinsdag op de mat. In de eerste editie van 2021, waarvan het thema ‘shop’ is, wordt onder andere aandacht besteed aan de nieuwe Tango-locatie in Deventer en de vendingmachines van het bedrijf Quiosk. Ook de aanstaande regel, waarbij tankshops langs de snelweg verplichte innamepunten worden voor petflessen, komt uitgebreid aan bod. 

In januari opende Tango een gloednieuwe, onbemande locatie in Deventer. Het bedrijf wil uiteindelijk veranderen van petroleumspeler in mobiliteitsspeler. We spraken met Bert Gillis en Arie Verduijn. De retail-directeur Benelux en de verantwoordelijke ingenieur vertellen hoe die overgang eruitziet en leggen uit waarom het nieuwe tankstation in Deventer-Oost het perfecte voorbeeld is van alles wat Tango in de toekomst wil zijn.

Ook komt Chris Marbus in dit eerste nummer van het jaar aan het woord. De directeur van het bedrijf Quiosk legt uit waarom vendingmachines van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een tankstation, zeker in tijden van corona. In de toekomst verwacht hij dat het verschil tussen bemande en onbemande tankstations alleen maar groter wordt. “Ik denk dat we dan een reële concurrent zijn van de huidige shops”, aldus Marbus over zijn honderd vendingmachines.

Statiegeld

TankPro Magazine 1 2021

Bovendien is er aandacht voor een nieuwe regel die vanaf 1 juli 2021 ingaat: bemande tankstations langs de snelweg worden verplichte innamepunten van petflessen. Hoe kunnen de pomphouders zich alvast voorbereiden op de nieuwe maatregel? En hoe gaat dit er in de praktijk uitzien? Gaat het veel extra werk opleveren en waarom is het belangrijk dat tankstations onderdeel worden van het retourssysteem? Misja Janvier van Statiegeld Nederland beantwoord deze vragen.

Daarnaast is het sanitair in de shop onderwerp van gesprek. Begin februari kondigde sanitairbedrijf One Hundred Restrooms namelijk een samenwerking aan met Total Nederland. Voor het voorjaar van 2021 moeten de nieuwe toiletruimtes op drie snelweglocaties van Total gereed zijn. Volgens Mariëlle Romeijn van One Hundred Restrooms worden toiletten steeds belangrijker voor tankstations. “Je ziet dat consumenten daar steeds kritischer op worden.”

Het blad gaat verder nog in op de broodjes van Bufkes. Het Limburgse bedrijf richt zich, met succes, steeds meer op tankstations. Ook het belang van de borstels in de carwash wordt besproken. Aan de kleur en de vorm van de verschillende borstels ziet de klant namelijk wat er gebeurt in de wasstraat. Tot slot wordt de vraag waarom je zou moeten kiezen voor een snackautomaat in plaats van een warmhoudkast beantwoord.

Wil je hét vakblad voor de tankstationsector voortaan in de brievenbus? Sluit dan direct een abonnement af en ontvang het blad 6x per jaar. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste TankPro Magazine van 2021 deze week verschenen | TankPro.nl
Petflessen Statiegeld Nederland

Eerste TankPro Magazine van 2021 deze week verschenen

Het nieuwste nummer van het TankPro Magazine lag dinsdag op de mat. In de eerste editie van 2021, waarvan het thema ‘shop’ is, wordt onder andere aandacht besteed aan de nieuwe Tango-locatie in Deventer en de vendingmachines van het bedrijf Quiosk. Ook de aanstaande regel, waarbij tankshops langs de snelweg verplichte innamepunten worden voor petflessen, komt uitgebreid aan bod. 

In januari opende Tango een gloednieuwe, onbemande locatie in Deventer. Het bedrijf wil uiteindelijk veranderen van petroleumspeler in mobiliteitsspeler. We spraken met Bert Gillis en Arie Verduijn. De retail-directeur Benelux en de verantwoordelijke ingenieur vertellen hoe die overgang eruitziet en leggen uit waarom het nieuwe tankstation in Deventer-Oost het perfecte voorbeeld is van alles wat Tango in de toekomst wil zijn.

Ook komt Chris Marbus in dit eerste nummer van het jaar aan het woord. De directeur van het bedrijf Quiosk legt uit waarom vendingmachines van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een tankstation, zeker in tijden van corona. In de toekomst verwacht hij dat het verschil tussen bemande en onbemande tankstations alleen maar groter wordt. “Ik denk dat we dan een reële concurrent zijn van de huidige shops”, aldus Marbus over zijn honderd vendingmachines.

Statiegeld

TankPro Magazine 1 2021

Bovendien is er aandacht voor een nieuwe regel die vanaf 1 juli 2021 ingaat: bemande tankstations langs de snelweg worden verplichte innamepunten van petflessen. Hoe kunnen de pomphouders zich alvast voorbereiden op de nieuwe maatregel? En hoe gaat dit er in de praktijk uitzien? Gaat het veel extra werk opleveren en waarom is het belangrijk dat tankstations onderdeel worden van het retourssysteem? Misja Janvier van Statiegeld Nederland beantwoord deze vragen.

Daarnaast is het sanitair in de shop onderwerp van gesprek. Begin februari kondigde sanitairbedrijf One Hundred Restrooms namelijk een samenwerking aan met Total Nederland. Voor het voorjaar van 2021 moeten de nieuwe toiletruimtes op drie snelweglocaties van Total gereed zijn. Volgens Mariëlle Romeijn van One Hundred Restrooms worden toiletten steeds belangrijker voor tankstations. “Je ziet dat consumenten daar steeds kritischer op worden.”

Het blad gaat verder nog in op de broodjes van Bufkes. Het Limburgse bedrijf richt zich, met succes, steeds meer op tankstations. Ook het belang van de borstels in de carwash wordt besproken. Aan de kleur en de vorm van de verschillende borstels ziet de klant namelijk wat er gebeurt in de wasstraat. Tot slot wordt de vraag waarom je zou moeten kiezen voor een snackautomaat in plaats van een warmhoudkast beantwoord.

Wil je hét vakblad voor de tankstationsector voortaan in de brievenbus? Sluit dan direct een abonnement af en ontvang het blad 6x per jaar. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.