Avondklok nog zeker een week van kracht, maatregelen blijven gelden voor tankstations

De uitspraak in het hoger beroep vrijdag over de afschaffing van de avondklok laat nog een week op zich wachten. Het hof doet een schriftelijke uitspraak op vrijdag 26 februari. Volgens de voorzitter van het gerechtshof is er meer tijd nodig om de argumenten van beide partijen af te wegen en ‘grondig’ na te denken. Daarmee blijven de avondklokmaatregelen voor tankstations ook nog minimaal een week gelden. 

Dinsdag oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de avondklok per direct werd afgeschaft. Dat gebeurde na een kort geding dat door actiegroep Viruswaarheid was aangespannen tegen de Nederlandse staat. De avondklok was volgens de actiegroep niet wettelijk te onderbouwen. Het hof ging daar in mee. De Staat tekende vervolgens beroep aan, waarna in een spoedappèl dezelfde avond nog werd besloten dat het oordeel tot het hoger beroep vrijdag geschorst zou worden. Nu komt daar dus een extra week bij.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.