Feestelijk onthaal met limousine voor duizendste werknemer bij GP Groot

Bron: GP Groot

De GP Groot groep behaalde afgelopen week een mijlpaal: de duizendste medewerker werd in dienst genomen. Het Noord-Hollandse bedrijf maakte de afgelopen twee jaar een sterke groei door. In 2018 stond de teller namelijk nog op achthonderd. 

De nieuwe werknemer werd op 1 februari thuis opgehaald met een limousine. Vervolgens werd Wilfred, zoals de medewerker heet, met een rode loper verwelkomd door de divisiedirecteur. Daarna kreeg hij welkomstboodschappen van zijn nieuwe collega’s te zien op een ‘videomuur’. ‘’We vinden het heel belangrijk dat iedereen in onze organisatie op zijn plek is en zich thuis voelt’’, aldus HR-manager Paul Beelen.

(Het artikel gaat verder onder de foto)

”We hebben hem vooraf wel moeten informeren dat hij thuis werd opgehaald. Dat is natuurlijk zeer ongebruikelijk op een eerste werkdag. We vroegen hem of hij mee wilde werken aan een filmpje over de eerste werkdag bij GP Groot. We zeiden dat het in de ochtend nog te donker zou zijn om te filmen en we hem daarom wel zouden ophalen”, aldus een tevreden Beelen. Zelf ging de HR-manager ook mee in de limousine. ”Toen we eenmaal voor de deur stonden, was hij overrompeld. Hij zei tijdens de rit alleen maar dat hij zo verrast was over het feit dat dit hem mocht overkomen. Hij was eigenlijk een beetje sprakeloos.”

Schrik

Eenmaal aangekomen op de locatie was de nieuwe aanwinst een beetje van de schrik bekomen. Ook op het bedrijventerrein in Alkmaar was het voor hem nog niet duidelijk wat hem te wachten stond. ”Toen genoot hij wel echt even van het moment en de rode loper die voor hem lag. Deze dag gaat hij nooit meer vergeten”, vertelt Beelen.

Na het onthaal mocht de medewerker ook eindelijk aan de slag om zijn eerste werkdag te beginnen. De duizendste collega is begonnen als chauffeur voor het bedrijfsonderdeel GP Groot inzameling. Dat onderdeel verzamelt met tweehonderd voertuigen dagelijks afval bij particulieren, bedrijven en overheden.

Vervolgens werd de geluksvogel ook nog thuisgebracht, maar volgens Beelen wel gewoon met de vrachtwagen. ”De limousine was eenmalig. Eigenlijk past dat totaal niet bij ons. We zijn een nuchter Noord-Hollands bedrijf. Dan is een limousine wel over de top, maar de gedachte was: ‘dit kunnen we maar één keer vieren.”’

Mijlpaal

Er staat nog een tiental vacatures open bij het bedrijf, maar de eerstvolgende mijlpalen van bijvoorbeeld 1250 en 1500 medewerkers zullen niet zo uitgebreid gevierd worden. ”Ik verwacht niet dat dit nog een keer gebeurt. Zeker niet zo, dit was toch wel heel bijzonder.”

Het bedrijf, dat in 1917 werd opgericht, richt zich naast inzameling ook op recycling, brandstoffen en oliehandel en infra en engineering. GP Groot exploiteert meer dan vijftig bemande en onbemande tankstations met de merkconcepten Total, Argos en NXT. Het grootste deel daarvan is te vinden in Noord-Holland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.