Tanken in Duitsland niet langer toegestaan zonder medisch mondkapje

Free to use sounds, Unsplash. Vrij te gebruiken.

Wie de Duitse grens overgaat om te tanken, mag dat sinds maandag niet meer doen zonder medisch mondkapje. De in Nederland gebruikelijke mondmaskers mogen in Duitsland niet langer gedragen worden in bijvoorbeeld winkels en tankstations. 

Alleen de zogenaamde type KN95/N95 of FFP2 mondkapjes zijn nog toegestaan, net als de chirurgische mondmaskers. Ze sluiten beter af en bieden meer bescherming tegen het coronavirus. Personen die zich niet aan de regel houden, lopen het risico op een boete van 150 euro. Daarnaast kan de toegang tot een tankstation ontzegd worden als klanten niet in het bezit zijn van de medische mondmaskers.

De maatregel geldt tot 14 februari.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.