Total neemt een belang van 20 procent in Indiaas groen bedrijf

Oliemaatschappij Total krijgt 20 procent van de belangen van Adani Green Energy Limited (AGEL) in handen. Het Indiase bedrijf, dat onderdeel is van de Adani Group, focust zich op hernieuwbare energie. Het zogenaamde minderheidsbelang dat Total hiermee verkrijgt, levert de Franse partij ook een positie op in de Raad van Bestuur.  

De overeenkomst tussen Total en de Adani Group is het begin van een samenwerking op het gebied van duurzame energie in India. Total en Adani werden het er ook over eens dat de Fransen een belang van 50 procent krijgen in een portefeuille van projecten op het gebied van zonne-energie. Bovendien krijgt Total een belang van 20 procent in toekomstige internationale investeringen ter waarde van 2,5 miljard dollar. 

Beide partijen willen in de toekomst leidend zijn in de duurzame ontwikkeling in India en het land voorzien van hernieuwbare energie. Patrick Pouyanné, voorzitter en CEO van Total, is verheugd met de samenwerking. “Deze overeenkomst is een belangrijke stap in onze samenwerking met de Adani Group in India en onze gemeenschappelijke visie en doelen met betrekking tot het belang van toegang tot koolstofarme energie.” 

”Gezien de omvang van de markt is India de juiste plek om onze strategie op het gebied van de energietransitie uit te voeren. Dat is gebaseerd op twee pijlers: hernieuwbare energiebronnen en aardgas”, vervolgt hij. De Adani Group beheert onder andere het Kamuthi Solar Power Project, een van de grootste zonne-energie locaties ter wereld.

Total bouwt met de investering aan een portfolio van activiteiten in duurzame energie. Dat moet in 2040 zo’n 40 procent van de verkochte producten bedragen. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.