Total neemt een belang van 20 procent in Indiaas groen bedrijf

Oliemaatschappij Total krijgt 20 procent van de belangen van Adani Green Energy Limited (AGEL) in handen. Het Indiase bedrijf, dat onderdeel is van de Adani Group, focust zich op hernieuwbare energie. Het zogenaamde minderheidsbelang dat Total hiermee verkrijgt, levert de Franse partij ook een positie op in de Raad van Bestuur.  

De overeenkomst tussen Total en de Adani Group is het begin van een samenwerking op het gebied van duurzame energie in India. Total en Adani werden het er ook over eens dat de Fransen een belang van 50 procent krijgen in een portefeuille van projecten op het gebied van zonne-energie. Bovendien krijgt Total een belang van 20 procent in toekomstige internationale investeringen ter waarde van 2,5 miljard dollar. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.