‘Efficiënter inzamelen van frituurolie levert tankstations geld op’

Het inzamelen van gebruikte frituurolie kan veel efficiënter, duurzamer, veiliger, hygiënischer en goedkoper. Het levert ondernemers zelfs meer geld op. Reden voor SWO de Splinter om de handen ineen te slaan met Olthuis Recycling, het bedrijf achter een nieuw containersysteem. De eerste tankstations zijn inmiddels overgestapt.

Een van de tankstations die sinds kort gebruikmaakt van OptimumOlie, zoals het systeem van Olthuis Recycling heet, is Knaap Tankstation aan de Brandingdijk in Rotterdam Nesselande. Volgens medewerker Petra Farber-van Dam is het nieuwe containersysteem een aanwinst voor de locatie. “De bekende blauwe tonnen zijn erg onpraktisch. Deze moeten vaak verwisseld worden. Dat is behoorlijk zwaar. Je ziet bovendien niet precies hoe vol ze zijn, waardoor er regelmatig frituurolie gemorst wordt. Dat is niet erg hygiënisch en lastig schoon te maken. Bovendien krijgen we nu een hogere vergoeding, zo’n 30 procent extra ten opzichte van de traditionele wijze van inzameling met blauwe tonnen.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.