TankPro Jaaroverzicht (5): Nederland gaat toch weer op slot

Een aantal opvallende overnames, het eerste waterstofstation van Shell in Nederland, een online-editie van de Tankstation & Carwash Vakbeurs en toch weer een strenge lockdown. De laatste drie maanden van het jaar verliepen alles behalve rustig. 

ExxonMobil maakte begin oktober bekend dat mogelijk 120 banen verdwijnen op locaties in Nederland. De zware economische omstandigheden treffen ook de petrochemische sector zwaar. Het bedrijf ziet zich genoodzaakt om een herstructurering aan te kondigen. Daarbij zouden naar verwachting tot 120 arbeidsplaatsen kunnen verdwijnen voor het einde van 2021. Op de fabriekslocaties in Rotterdam, een raffinaderij, vier chemiefabrieken en een smeeroliefabriek, is de potentiële impact op het aantal posities minder dan op het hoofdkantoor, laat het bedrijf weten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.