Uitstalverbod sigaretten gaat in per 1 januari, accijns op tabak omhoog

Eén van de manieren om het aantal rokers terug te dringen, is het verbod op het zichtbaar uitstallen van tabaksproducten in de shop. De maatregel gaat voor tankstations in per 1 januari 2021. Vanaf die datum gaat bovendien de accijns op tabak verder omhoog. Een pakje sigaretten wordt 12 eurocent duurder, een pakje shag gaat 30 eurocent meer kosten.

Het is één van de belangrijkste omzetmakers in de tankshop: tabak. Onder meer door verhoging van de accijnzen op tabak, het invoeren van neutrale sigarettenpakjes en een strenge leeftijdscontrole voor klanten die tabak kopen, wil de overheid roken aanpakken.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.