TankPro Magazine nr. 6 in teken van snelladers, antieke pompen en frituurolie

De laatste editie van TankPro Magazine in 2020 verschijnt deze week. We blikken in dit nummer uiteraard terug op het roerige jaar 2020. Verder gaan we uitgebreid in op de kansen die snelladers voor elektrische auto’s bieden. We gingen erover in gesprek met Roy Wolbers (Lanova), Jasper Boogert (Orange Charging), Kees van Bergen (Ecotap) en Frans Somers (TSG Netherlands). De wisselcolumn is dit keer van Marnix Koopmans (VNPI). Hij kijkt terug op een raar jaar.

In de Verenigde Staten is het verzamelen van oude pompen een veel voorkomende liefhebberij. Er verschijnen daar jaarlijks talloze boeken en tijdschriften over dit onderwerp en er worden speciale beurzen voor georganiseerd. Nederland kent slechts enkele verzamelaars. Een daarvan is Jan Wijnakker uit het Brabantse dorpje Zeeland. We gingen bij hem op bezoek.

Van frituurolie naar biobrandstof

Het inzamelen van gebruikte frituurolie kan veel efficiënter, duurzamer, veiliger, hygiëni­scher en goedkoper. Het levert ondernemers zelfs meer geld op. Reden voor SWO de Splinter om de handen ineen te slaan met Olthuis Recycling, het bedrijf achter een nieuw containersysteem. De eerste tankstations zijn inmiddels overgestapt. We namen een kijkje bij Knaap Tankstation in Rotterdam, dat het systeem sinds kort gebruikt.

Interview met Patrick Roozeman

Ondanks de coronacrisis kan MultiTankcard terugkijken op een succesvol jaar, zegt algemeen directeur Patrick Roozeman. Daar moet in 2021 een vervolg aan gegeven worden met een in-app betaalfunctionaliteit, maar bovenal met het benutten van de kennis en expertise van MultiTankcard op het gebied van transacties. Met dertig jaar aan ervaring met brandstof op zak wil het bedrijf nu ook gas geven op de markt voor elektrisch rijden.

Shell nog steeds koploper

Shell blijft de grootste op de Nederlandse markt met 416 bemande en 80 Express-locaties. Ondanks een lichte afname van het aantal locaties in de afgelopen jaren is het Nederlands-Britse concern nog steeds koploper in ons land, voor Esso/Esso Express en TinQ. Dit blijkt uit het rapport Mobiliteit in Cijfers 2020-2021, een uitgave van Stichting BOVAG-RAI Mobiliteit.

Carwash wordt Winter Wonder Wash

Kerstmannen, dennenbomen, sneeuw, een gewassen auto en een winterdorp in Dickens-sfeer op het stofzuigplein… Bij Carwash Rijen is alles uit de kast gehaald voor de Winter Wonder Wash. Iedereen kan
tot 8 januari in de kerstcarwash terecht. Bijzonder is dat bedrijven hun eigen tijdslot kunnen huren om
medewerkers het kerstpakket te overhandigen en een beetje kerstsfeer mee te geven.

Bekijk hieronder de inhoudsopgave van TankPro Magazine 6. Info over al onze abonnementen vindt u hier

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.