Wat betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor tankstations?

Foto: Rieneke Kok

Eet- en drinkgelegenheden in tankstations moeten hun deuren weer sluiten sinds woensdagavond 22.00 uur, maar afhalen blijft wel mogelijk. De bakery mag openblijven, maar statafels, zithoeken, stoelen en krukken moeten voorlopig weggehaald worden. Verder brengt het aanscherpen van de coronamaatregelen voor de sector geen grote veranderingen met zich mee, benadrukt Belangenvereniging Tankstations BETA.

“Winkels in de detailhandel sluiten uiterlijk om 20.00 uur. Levensmiddelenwinkels mogen wel later openblijven. Tankstations verkopen levensmiddelen, en zijn in de eerdere lockdown als vitale sector aangemerkt. Tankstations moeten openblijven om onder andere vrachtwagenchauffeurs en zorgmedewerkers die onderweg zijn te blijven bedienen. Wij hebben direct na het bekendmaken van de regels aan het ministerie om bevestiging gevraagd hiervan, zodat wij zeker zijn dat we het goed uitleggen en toepassen”, laat de belangenvereniging weten.

Mondkapje verplicht

De protocollen om 1,5 meter buiten en in de shop te handhaven blijven hetzelfde. Het is van belang dat er voldoende ontsmettingsmiddelen op een locatie beschikbaar zijn. Er geldt een dringend advies om mondkapjes te dragen, niet alleen voor klanten maar ook voor medewerkers. Ook in de OBRI of in de bakery. Het kabinet komt op zo kort mogelijke termijn met een mondkapjesplicht.

“Zeker omdat wij een vitale sector zijn, roept BETA al haar leden op zo goed mogelijk het dringende advies op te volgen. Wij vervullen een belangrijke functie, en daar hoort bij dat we de regels naleven. U mag het aan uw medewerker verplichten om een mondkapje te dragen, dit is een normale werkinstructie. Op veel tankstations gebeurt dit al, en de ervaring is dat mensen er na verloop van tijd aan wennen. Mogelijk kunt u transparante mondkapjes ter beschikking stellen, deze worden als minder benauwend ervaren en het oogt vriendelijker richting gasten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.