Wat betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor tankstations?

Eet- en drinkgelegenheden in tankstations moeten hun deuren weer sluiten sinds woensdagavond 22.00 uur, maar afhalen blijft wel mogelijk. De bakery mag openblijven, maar statafels, zithoeken, stoelen en krukken moeten voorlopig weggehaald worden. Verder brengt het aanscherpen van de coronamaatregelen voor de sector geen grote veranderingen met zich mee, benadrukt Belangenvereniging Tankstations BETA.

“Winkels in de detailhandel sluiten uiterlijk om 20.00 uur. Levensmiddelenwinkels mogen wel later openblijven. Tankstations verkopen levensmiddelen, en zijn in de eerdere lockdown als vitale sector aangemerkt. Tankstations moeten openblijven om onder andere vrachtwagenchauffeurs en zorgmedewerkers die onderweg zijn te blijven bedienen. Wij hebben direct na het bekendmaken van de regels aan het ministerie om bevestiging gevraagd hiervan, zodat wij zeker zijn dat we het goed uitleggen en toepassen”, laat de belangenvereniging weten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.