Statiegeld op blikje lijkt er in 2022 te komen

De kans is zeer groot dat er in 2022 statiegeld op blikjes komt. Er komt steeds meer blik in het zwerfafval in plaats van dat het afneemt. De ministerraad heeft vrijdag alvast wetgeving aangenomen om statiegeld van 15 cent op blik over twee jaar mogelijk te maken.

Het bedrijfsleven heeft nog tot juli volgend jaar om te zorgen dat er 70 procent minder blik in het zwerfafval zit. “De cijfers zijn nu nog helemaal niet goed”, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het aandeel blik in het zwerfafval is met 19 procent toegenomen, blijkt uit de laatste cijfers.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.