‘Nederlands personeel Shell in onzekerheid door reorganisatie’

Vakbonden FNV en CNV willen dat Shell snel duidelijk maakt wat de aangekondigde wereldwijde reorganisatie voor Nederlands personeel betekent. Het olie- en gasconcern maakte woensdag bekend tot eind 2022 tussen 7000 en 9000 banen te schrappen om kosten te besparen vanwege de moeizame marktomstandigheden in de oliesector door de coronacrisis.

“De aankondiging van Shell gaat over het wereldwijde banenverlies, maar ze specificeren dat niet per land of locatie”, zegt FNV-bestuurder Egbert Schellenberg. “De reorganisatie duurt tot eind 2022, wat betekent dat er lang de tijd voor wordt genomen en dat werknemers voor lange tijd in onzekerheid moeten zitten.”

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.