TanQyou introduceert dongel voor afrekenen van brandstof

De Friese tankstationformule TanQyou heeft een oplossing ontwikkeld waarmee klanten hun brandstof automatisch kunnen betalen. Het geheim van TanQyou Prime is een dongel die in de ODB2-poort van de auto zit en die continu communiceert met het platform.

De dongel maakt het mogelijk om zonder extra handelingen de brandstof aan de pomp te betalen. Er is geen betaalpas nodig. Via het kenteken wordt het voertuig herkend. De dongel maakt verbinding met het tankstation, waarna de pomp wordt vrijgegeven. Na het tanken wordt de transactie automatisch betaald. Door het valideren van het getankte volume met de inhoud van de tank behoort brandstoffraude tot het verleden.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.