TanQyou introduceert dongel voor afrekenen van brandstof

De Friese tankstationformule TanQyou heeft een oplossing ontwikkeld waarmee klanten hun brandstof automatisch kunnen betalen. Het geheim van TanQyou Prime is een dongel die in de ODB2-poort van de auto zit en die continu communiceert met het platform.

De dongel maakt het mogelijk om zonder extra handelingen de brandstof aan de pomp te betalen. Er is geen betaalpas nodig. Via het kenteken wordt het voertuig herkend. De dongel maakt verbinding met het tankstation, waarna de pomp wordt vrijgegeven. Na het tanken wordt de transactie automatisch betaald. Door het valideren van het getankte volume met de inhoud van de tank behoort brandstoffraude tot het verleden.

“De combinatie van de in het platform aanwezige fleetmanager en diensten als parkeren en EV-laden zorgen voor een nog efficiëntere inzet van het wagenpark van onze klanten”, zegt Jan-Harmen Akkerman van TanQyou. “Zo beschikt men over een fiscaal sluitende rittenregistratie, kan men het brandstofgebruik per voertuig inzien, maar ook meldingen ontvangen van technische storingen.”

Toekomst

“De dongel past exact in onze visie dat betalen op tankstations in de toekomst aanzienlijk zal veranderen. En geeft onze gebruikers een maximaal inzicht en een ultiem gebruikersgemak. Iets wat essentieel is om ook in de toekomst relevant te blijven”, aldus Akkerman.

TanQyou is in 2015 gestart met een eigen tankstationformule. Deze formule moet ervoor zorgen dat op onbemande stations tanken net zo leuk en persoonlijk wordt als bij bemande stations. Zo kunnen klanten zich registreren aan de pomp waarna ze bij een volgend bezoek op basis van kentekenherkenning persoonlijk begroet worden bij het tankstation. Alle transacties worden automatisch opgeslagen in het transactieoverzicht. Daarnaast biedt een account extra gemakken aan de pomp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.