Foto: ANP/Roland Heitink - eenmalig te gebruiken

Motorrijder die shop van tankstation binnenreed overleden

ELST - Een motor in de shop van een tankstation langs de A325. De motorrijder reed de shop binnen en werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. ANP ROLAND HEITINK

De motorrijder uit Huissen die dinsdagochtend de shop van een tankstation langs de snelweg A325 (Arnhem – Nijmegen) binnenreed, is dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie woensdag weten.

De man was ook de bewoner van een huis aan de Nijverheidsstraat in Huissen, dat rond de tijd van het ongeluk in brand stond. Omdat de motorrijder is overleden, is het strafrechtelijke onderzoek naar wat er dinsdag is gebeurd gestaakt, aldus een woordvoerster van de politie.

Brandweer en politiemensen die naar de brand in Huissen gingen, troffen in het pand diverse ontstekingsmechanismen aan. De situatie was zo gevaarlijk, dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Die was uren aan het werk om de woning veilig te maken. Omwonenden moesten hun huis uit en de buurt werd afgezet.

De politie gaat wel verder met het onderzoek naar de achtergronden van de brand en het ongeluk, maar heeft geen verdachte meer op het oog. Mocht blijken dat de ontstekingsmechanismen in het huis door een ander dan de bewoner waren aangebracht dan verandert dat de zaak weer, aldus de woordvoerster.

(Bron: ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.