‘Desinfectiezuilen zijn structurele oplossing voor tankstation-ondernemers’

Non-food leverancier Newco Europe levert sinds kort contactloze desinfectiezuilen aan tankstations. Veel shops hebben bij de ingang pompjes met desinfecterende handalcohol staan, maar deze oplossing is niet erg hygiënisch. Het grote voordeel van de desinfectiezuil is dat deze is uitgerust met een sensor. Gebruikers hoeven daardoor de pomp niet aan te raken. 

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we elkaar een hand gaven, kassamedewerkers niet achter plexiglas zaten en we zonder na te denken een winkel in liepen. Toch is dit ‘nieuwe normaal’ nog heel actueel en iets waar iedereen nog flink aan moet wennen. Vanaf de start van de coronacrisis heeft het RIVM veel nadruk gelegd op het vaak en goed wassen van de handen. 

Hygiëne is key

“Eind maart, toen het Covid-19 virus hoogtij vierde in Nederland werd ons heel duidelijk: hygiëne is key”, vertelt Renate Remie, communicatieadviseur bij Newco Europe. “Behalve shopartikelen kunnen onze klanten bij ons ook terecht voor diverse desinfectie- en hygiëneartikelen.” Afgelopen tijd werd ook Newco Europe geconfronteerd met een beperkte beschikbaarheid van hygiëneproducten. Remie: “De enorme stijging van de vraag en het gestagneerde aanbod zorgden voor leverproblemen. Ineens besefte iedereen hoe belangrijk een goede hygiëne is. Gelukkig hebben wij de beschikbaarheid momenteel weer onder controle. En nu willen we tankshops helpen met een structurele oplossing voor handhygiëne, voor bezoekers en medewerkers.”

Contactloos

De voordelen van contactloos handen reinigen zijn al langer bekend. Veel kranen en zeeppompjes in openbare gelegenheden werken al op deze manier. “Eigenaren van tankshops en winkels hebben razendsnel op de veranderde omstandigheden geanticipeerd door handalcohol pompjes weg te zetten. Nadeel is dat je de pompjes moet aanraken. Met deze desinfectiezuil kunnen bezoekers snel en contactloos hun handen desinfecteren.” 

De dispenser heeft een sensor die zorgt voor automatische afgifte van de 70% handalcohol. De navulverpakking in de dispenser gaat 2000 verstuivingen mee. Tankstation-ondernemers bieden hun klanten hiermee een extra service waarmee ze betrouwbaarheid en veiligheid uitstralen”, aldus Remie.  

Lange levensduur

De verwachting is dat, ook wanneer het virus onder controle zal zijn, handhygiëne een belangrijk item blijft. “De zuil is daarom gemaakt van metaal voor een tijdloze uitstraling en een lange levensduur. We hebben nu gezien hoe snel dit en mogelijk ook andere virussen zich kunnen verspreiden. Handen wassen helpt verspreiding te voorkomen. En wanneer dit niet kan, is handalcohol een perfect alternatief.” 

Newco Europe is dé leverancier van hygiëneproducten voor de Tankstation Vakbeurs 2020. De beurs vindt plaats op woensdag 4 en donderdag 5 november in Expo Houten. Er worden dit jaar een groot aantal extra maatregelen genomen om de veiligheid van exposanten en bezoekers te waarborgen. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl.  

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Desinfectiezuilen zijn structurele oplossing voor tankstation-ondernemers’ | TankPro.nl

‘Desinfectiezuilen zijn structurele oplossing voor tankstation-ondernemers’

Non-food leverancier Newco Europe levert sinds kort contactloze desinfectiezuilen aan tankstations. Veel shops hebben bij de ingang pompjes met desinfecterende handalcohol staan, maar deze oplossing is niet erg hygiënisch. Het grote voordeel van de desinfectiezuil is dat deze is uitgerust met een sensor. Gebruikers hoeven daardoor de pomp niet aan te raken. 

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we elkaar een hand gaven, kassamedewerkers niet achter plexiglas zaten en we zonder na te denken een winkel in liepen. Toch is dit ‘nieuwe normaal’ nog heel actueel en iets waar iedereen nog flink aan moet wennen. Vanaf de start van de coronacrisis heeft het RIVM veel nadruk gelegd op het vaak en goed wassen van de handen. 

Hygiëne is key

“Eind maart, toen het Covid-19 virus hoogtij vierde in Nederland werd ons heel duidelijk: hygiëne is key”, vertelt Renate Remie, communicatieadviseur bij Newco Europe. “Behalve shopartikelen kunnen onze klanten bij ons ook terecht voor diverse desinfectie- en hygiëneartikelen.” Afgelopen tijd werd ook Newco Europe geconfronteerd met een beperkte beschikbaarheid van hygiëneproducten. Remie: “De enorme stijging van de vraag en het gestagneerde aanbod zorgden voor leverproblemen. Ineens besefte iedereen hoe belangrijk een goede hygiëne is. Gelukkig hebben wij de beschikbaarheid momenteel weer onder controle. En nu willen we tankshops helpen met een structurele oplossing voor handhygiëne, voor bezoekers en medewerkers.”

Contactloos

De voordelen van contactloos handen reinigen zijn al langer bekend. Veel kranen en zeeppompjes in openbare gelegenheden werken al op deze manier. “Eigenaren van tankshops en winkels hebben razendsnel op de veranderde omstandigheden geanticipeerd door handalcohol pompjes weg te zetten. Nadeel is dat je de pompjes moet aanraken. Met deze desinfectiezuil kunnen bezoekers snel en contactloos hun handen desinfecteren.” 

De dispenser heeft een sensor die zorgt voor automatische afgifte van de 70% handalcohol. De navulverpakking in de dispenser gaat 2000 verstuivingen mee. Tankstation-ondernemers bieden hun klanten hiermee een extra service waarmee ze betrouwbaarheid en veiligheid uitstralen”, aldus Remie.  

Lange levensduur

De verwachting is dat, ook wanneer het virus onder controle zal zijn, handhygiëne een belangrijk item blijft. “De zuil is daarom gemaakt van metaal voor een tijdloze uitstraling en een lange levensduur. We hebben nu gezien hoe snel dit en mogelijk ook andere virussen zich kunnen verspreiden. Handen wassen helpt verspreiding te voorkomen. En wanneer dit niet kan, is handalcohol een perfect alternatief.” 

Newco Europe is dé leverancier van hygiëneproducten voor de Tankstation Vakbeurs 2020. De beurs vindt plaats op woensdag 4 en donderdag 5 november in Expo Houten. Er worden dit jaar een groot aantal extra maatregelen genomen om de veiligheid van exposanten en bezoekers te waarborgen. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl.  

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.