NOVE: tankstation-ondernemers luiden de noodklok

De leden van NOVE maken zich ernstige zorgen over een gezonde toekomst van de tankstationbranche. Vooral tankstations in de grensstreek krijgen het volgens de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren stevig voor hun kiezen. Volgens directeur Erik de Vries ziet een deel van hen het bijzonder somber in.

Allereerst heeft de branche te maken met de gevolgen van de coronacrisis. De brandstofomzet in Nederland is in de eerste vier maanden van 2020 met 13,7% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019, aldus de brancheorganisatie op basis van recente cijfers van het CBS. Alle brandstoffen staan in de min ten opzichte van vorig jaar. De transportsector wist zich nog enigszins te handhaven, net als de agrarische sector en de bouwsector. Hierdoor blijft de daling in de verkoop van diesel relatief beperkt, maar nog steeds valt die ruim 25% lager uit in april (tegenover -32% voor alle brandstoffen in april).

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.