Fastned neemt laadstations en exploitatierechten over van MisterGreen

Foto: Fastned

Fastned heeft de snellaadtak van MisterGreen overgenomen. Daarmee heeft het Amsterdamse laadbedrijf de rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op zestien drukbezochte verzorgingsplaatsen.

De locaties liggen vooral in de Randstad en vormen volgens Fastned een goede aanvulling op het netwerk. Ze liggen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27. Fastned heeft het voornemen om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen.

“Voor de overname van ons netwerk hebben we met meerdere partijen gesproken”, vertelt Mark Schreurs, mede-oprichter MisterGreen. “De gesprekken met Fastned voelden vanaf het eerste moment goed en we zijn blij dat we op deze wijze onze krachten bundelen. Fastned heeft een ambitieus team en een serieus plan voor een Europees netwerk van snellaadstations. Dat is goed voor elektrische rijders, waaronder ook de 3000 Tesla-rijders van MisterGreen Lease.”

Belang in Fastned

Michiel Langezaal, CEO van Fastned, is enthousiast over de deal. “Ik ben blij dat MisterGreen haar netwerk van zestien locaties heeft ingebracht in ruil voor een belang in Fastned. Bij de locaties zitten enkele van de drukst bezochte verzorgingsplaatsen in Nederland. Door deze uitbreiding kunnen we elektrische rijders nog meer vrijheid geven. Graag heet ik de oprichters van MisterGreen welkom als certificaathouder bij Fastned.”

Fastned heeft per 1 juli 2020 100% van de aandelen in The Fast Charging Network overgenomen van MisterGreen voor 1,98 miljoen euro. De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned (vertegenwoordigende 1,1% van het totaal aantal uitstaande certificaten van aandelen Fastned). Over een jaar (op 1 juli 2021) volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned aan Euronext gedurende een periode van 40 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2021.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.