Veiling tankstations Rotterdam is uitgegroeid tot miljoenenspel

Niet alleen langs de snelweg, maar ook in Nederlandse gemeenten zoals Rotterdam wordt steeds vaker een veilingsysteem gehanteerd voor het verhuren van tanklocaties. Na de zomer staat de veiling van vier tankstations in Rotterdam op de agenda. Maar hoeveel geld wordt er betaald voor het huren van een tankstation? Tijdens vorige edities in Rotterdam werd er gretig met miljoenen gestrooid, zo blijkt uit de resultaten van 2019 en 2018.

Er werd vorig jaar flink in de buidel getast door BP Nederland, EG Retail en Total Nederland tijdens de veiling van de huurrechten voor vier tankstations in de gemeente Rotterdam. Het hoogste bod in 2019 werd uitgebracht door BP Nederland, dat ruim 5,6 miljoen euro (5.625.000 euro) neertelde voor het huren van het station aan de Capelseweg voor 15 jaar.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.