Foto: Eric Fecken in opdracht van gemeente Rotterdam

Plaatsen snellader onderdeel van veiling tankstations Rotterdam

De gemeente Rotterdam veilt na de zomer de huurrechten van vier tankstations in de stad. Er kan een gooi worden gedaan naar de rechten van tankstations aan de Abram van Rijckevorselweg (Esso), de Prins Alexanderlaan (Esso/Schipper), de Matlingeweg (Haan) en de Tjalklaan (BP). Inzet van de veiling is het huurrecht op elk van deze tankstations voor een periode van 15 jaar. Bij twee locaties verplicht de gemeente de huurder om een snellader te plaatsen. Het is de eerste keer dat de gemeente Rotterdam niet alleen kijkt naar het hoogste bedrag dat geboden wordt, maar ook aanvullende eisen stelt op het gebied van elektrisch laden.  

In tegenstelling tot vorige veilingen stelt de gemeente dit jaar extra voorwaarden aan partijen die kans willen maken op de huurrechten van tankstations. “De gemeente Rotterdam streeft naar een reductie van de uitstoot als gevolg van het wegverkeer en een snelle groei van elektrische mobiliteit is daarvoor essentieel”, laat woordvoerder Sjan Clabbers van Stadsontwikkeling weten. Om dit te stimuleren wordt de (nieuwe) huurders van de locaties aan de Abram van Rijckevorselweg en van de Matlingeweg verplicht om een snellader te plaatsen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.