Fastned en ministerie weer met elkaar in de clinch over vergunning laadpalen

De vergunningverlening voor oplaadstations langs de Nederlandse snelwegen blijft een discutabele zaak. De Raad van State mag zich nu weer eens buigen over een hoger beroep van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Aanleiding voor die rechtszaak is een geschil tussen de minister en Fastned over een vergunning voor zes laadpalen. Het is niet de eerste keer dat Fastned en de minister tegenover elkaar staan bij de Raad van State om een oordeel te krijgen over het vergunningenbeleid.

De omstreden vergunning werd door het ministerie verleend aan restaurant- en hotelketen Van der Valk voor laadpalen op verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek langs de A-4 bij de Haarlemmermeer. Die laadpalen staan er al. Pas later bleek Van der Valk dat daarvoor een vergunning vereist is. Die is nu achteraf verleend, maar Fastned maakte bezwaar. De vergunning had volgens Fastned openbaar aanbesteed moeten worden. De minister denkt daar anders over.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Adrie van der Wel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.