Familie Van der Aa geeft sleutel van AVIA-tankstation in Rossum door

Het tankstation aan de Oldenzaalsestraat in Rossum krijgt vanaf 1 mei een nieuwe exploitant. Na een periode van maar liefst 53 jaar draagt de familie Van der Aa het stokje over. Op donderdag 30 april sluiten Frans en Carla van der Aa samen met hun kinderen de deuren van het Twentse tankstation. Het stel gaat genieten van een welverdiend pensioen.

De oorsprong van het tankstation ligt aan de Grotestraat in de Rossumse dorpskern. Daar begonnen de ouders van Carla, Arnold en Annie Lammerink, in 1967 hun tankstation. Er waren drie pompen, een bel en een piepklein glazen kantoortje om te betalen. Carla en Frans namen in 1987 het bedrijf over van hun ouders. In 1995 openden zij aan de rondweg een nieuw tankstation met het merk AVIA.

Met de paplepel ingegoten

Het tankstation is, met de vele veranderingen in de dienstverlening, de betaling en het winkelaanbod, steeds meegegroeid. Werden in het begin de prijzen nog handmatig door Frans bovenop de ladder aangepast, nu gebeurt het met een druk op de knop. Ondanks alle veranderingen is de afgelopen 53 jaar één ding hetzelfde gebleven, het gezellige praatje bij het afrekenen. Deze service is Frans en Carla door de ouders met de paplepel ingegoten én is volgens de bijna pensionado’s ook een groot onderdeel geweest van hun succes.

Carla en Frans sluiten op donderdag 30 april om 19.00 uur gezamenlijk met hun twee kinderen symbolisch de vier sloten op de voordeur van de shop. Hierna hadden ze hun pensioen graag gevierd met een hapje en een drankje voor alle klanten in de loods achter het tankstation. “Helaas kan dit feestje nu niet doorgaan door het coronavirus, dus nu gaan we er thuis met z’n tweeën maar een goede borrel op drinken”, licht Carla toe.

Nieuwe exploitant

Op 1 mei opent de nieuwe exploitant van de locatie, Irma Kamphuis, samen met haar partner de deuren van de shop onder de naam Tankshop Kamphuis. Klanten kunnen vanaf die datum dus nog steeds terecht op hun vertrouwde locatie.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.