Merendeel maatregelen coronavirus verlengd tot en met 19 mei

Kinderen kunnen vanaf maandag 11 mei weer naar de basisschool en gaan sporten. De meeste andere coronamaatregelen worden met minstens drie weken verlengd tot en met 19 mei. Dat heeft premier Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Voor tankstations blijft de situatie op dit moment onveranderd. Alle maatregelen die afgelopen tijd zijn genomen, blijven van kracht. 

Het kabinet volgt met de aangepaste maatregelen het advies van de deskundigen in het zogeheten Outbreak Management Team (OMT). De deskundigen in dat team concluderen dat jonge kinderen het coronavirus waarschijnlijk niet snel oplopen of overdragen en dat het risico van het heropenen van de scholen daarom te overzien zou zijn. Ook de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs kunnen wat het OMT betreft na de meivakantie weer open.

Voor tankstations blijft de situatie op dit moment onveranderd. Alle maatregelen die afgelopen tijd zijn genomen, blijven van kracht. Het bezorgen en afhalen van broodjes en andere gerechten blijft mogelijk. Wel is het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten. Het is niet toegestaan om (sta)tafels en stoelen aan te bieden aan klanten.

Andere eet- en drinkgelegenheden blijven nog zeker tot en met dinsdag 19 mei dicht. Werknemers in niet vitale beroepen worden geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven werken. Evenementen waren al verboden tot 1 juni, maar dat verbod wordt nu verlengd tot minstens 1 september. Ook het betaald voetbal lijkt daardoor het seizoen niet te kunnen afmaken.

(Bron: ANP)

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.