Foto: Eneco

As Tempelman verruilt baan bij Shell voor CEO-functie bij Eneco

Foto: Eneco

De Raad van Commissarissen van Eneco heeft As Tempelman benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Eneco. Tempelman is sinds 2016 Vice President East bij Koninklijke Nederlandse Shell in Singapore, waar hij verantwoordelijk is voor de geïntegreerde gasactiviteiten in het Midden-Oosten en Azië. Hij start zijn werkzaamheden bij Eneco op 1 juli aanstaande.

Tempelman heeft verschillende hogere managementposities bekleed binnen de downstream- en aardgasactiviteiten van Shell. Op dit moment is hij Vice President Gas Ventures voor Azië en bekleedt hij bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuels en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In het begin van zijn carrière heeft hij strategische, operationele en commerciële functies vervuld in Rotterdam en Londen.

“We zijn verheugd dat we in As Tempelman een zeer geschikte nieuwe CEO hebben gevonden die de duurzame strategie van Eneco zal voortzetten en uitbouwen”, legt Mel Kroon, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eneco uit. Volgens Kroon heeft Tempelman zijn sporen verdiend als een ondernemende leider met visie die zich richt op de uitvoering van de strategie en het verbeteren van het bedrijfsresultaat.

Veranderende energiebehoeften

As Tempelman kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging, laat hij in een eerste reactie weten. “Eneco heeft een toonaangevende positie in de energietransitie in Europa. Met de nieuwe aandeelhouders is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden waarmee enerzijds aan de veranderende energiebehoeften van klanten wordt voldaan en anderzijds een positieve bijdrage aan de maatschappij wordt geleverd. In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in de energiesector heb ik een ware passie ontwikkeld voor duurzaamheid en ik kijk er dan ook zeer naar uit om deel uit te maken van de koers die het bedrijf volgt in de transitie.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.