BP-tankstation-bemand

BP Nederland waarschuwt voor toename van diefstal tankpassen

BP Nederland roept (transport)bedrijven op om in deze tijd extra alert te zijn op diefstal en misbruik van tankpassen. De maatschappij signaleert een toename van gestolen passen. “Helaas zijn er mensen die misbruik maken van de coronacrisis door bedrijfsauto’s open te breken.”

Volgens BP Nederland slaan criminelen vooral toe in het weekend, als (transport)bedrijven gesloten zijn. Dan wordt het oneigenlijke gebruik van de tankpas vaak niet direct of pas na enkele dagen ontdekt. Omdat veel bedrijven nu de deuren langer gesloten hebben, is het raadzaam om extra alert te zijn.

Om te voorkomen dat er misbruik van tankpassen wordt gemaakt, heeft BP een aantal tips op een rijtje gezet. Allereerst is het onverstandig om de tankpas in het voertuig achter te laten. Er bestaat immers geen veilige plek in de auto om een pas op te bergen. Daarnaast is het van groot belang om de pincode altijd geheim te houden. Bewaar deze nooit op of in de buurt van de tankpas. Ook is het belangrijk om er bij het parkeren voor te zorgen dat voertuigen op een locatie neergezet worden waar controle is of waar mensen op straat zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.