Uitstel van betaling van huur of huurverlaging door het coronavirus?

Foto: Pixabay / vrij te gebruiken

De maatregelen die door de overheid zijn genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben een flinke impact op de omzet van tankstations. De gemiddelde tankomzet van pomphouders daalde sinds begin maart met maar liefst 50%. Een aantal maatschappijen in de markt vraagt daarom aan verhuurders van tanklocaties om uitstel van betaling van de huur of om een tijdelijke huurverlaging. 

Nadat eerder huurders van winkelpanden vanwege gebrek aan klandizie al vroegen om huurverlaging of uitstel van betaling, lijken nu ook een aantal maatschappijen die tankstations huren aan hun verhuurders te vragen om coulant te zijn en mee te denken. Het aantal klanten is flink afgenomen, net als de afzet van liters brandstof. Ook in de shop is het een stuk rustiger dan normaal.

De redactie van Vakblad TankPro is benieuwd hoe verhuurders van tankstations omgaan met deze situatie. Heeft u als verhuurder een brief ontvangen met daarin een verzoek tot uitstel van betaling van huur of tot huurverlaging? En bent u wel of niet van plan hiermee akkoord te gaan? Verstuur uw reactie naar redactie@tankpro.nl.

Stelling: Coronacrisis of niet, maatschappijen moeten gewoon op tijd de afgesproken huur betalen aan verhuurders van tankstations. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.