Oproep: laat zien dat chauffeurs welkom zijn bij tankstations

Vrachtwagenchauffeurs spelen op dit moment een cruciale rol om de economie en maatschappij draaiende te houden. Veel wegrestaurants en andere stoplocaties zijn op dit moment vanwege de coronamaatregelen gesloten. Minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W), Bovag-voorzitter Han ten Broeke, Elisabeth Post (TLN), Jacco Vonhof (MKB Nederland) en Klaas de Waardt (VERN) roepen tankstations op om juist nu oog te hebben voor chauffeurs.

“Duizenden chauffeurs zijn van vroeg tot laat onderweg om winkels, bedrijven en zeker ook ziekenhuizen te bevoorraden zodat onze economie en de maatschappij kunnen blijven draaien”, benadrukt de kersverse Bovag-voorzitter Han ten Broeke. Volgens Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is dat juist in deze tijd van cruciaal belang.

“Wegrestaurants en truckstops zijn gesloten waardoor chauffeurs voor sanitaire voorzieningen, een kop koffie of maaltijden afhankelijk zijn van tankstations en laadadressen, legt Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland uit. “Daarom doen we een beroep op alle tankstations en bedrijven die leveringen ontvangen”, aldus Klaas de Waardt, voorzitter van VERN, brancheorganisatie in het wegtransport.

“Neem de voorschriften van het RIVM in acht, maar stel toiletten en andere voorzieningen ruimhartig beschikbaar”, roept Elisabeth Post, voorzitter van TLN (Transport en Logistiek Nederland) op. “Laat ook alsjeblieft met een poster zien dat chauffeurs welkom zijn”, besluit minister Van Nieuwenhuizen.

Lees ook:

Bekijk de video hieronder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.