Inventieve tankoplossing gaat strijd aan met coronavirus

Meer dan duizend tankstations wereldwijd hebben er afgelopen week voor gekozen om hun nozzles uit te rusten met de Britse oplossing GripHero. Het bedrijf achter deze dispensers besloot om het product voorlopig gratis beschikbaar te stellen. Het is volgens uitvinder Oli Yeo, de perfecte manier om klanten te beschermen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Zodra een klant de nozzle pakt, is het eerste dat wordt aangeraakt de handbescherming. Daardoor wordt voorkomen dat het virus zich via de nozzle verspreidt. Volgens de man achter de GripHero, Oli Yeo, was het enige juiste om te doen op dit moment om de dispensers gratis ter beschikking te stellen. Het is volgens het bedrijf momenteel de enige oplossing in zijn soort die voldoet aan alle benodigde certificeringen. Handbescherming mag namelijk niet zomaar aan de nozzles bevestigd worden.

“Alleen vorige week hebben we al verzoeken en bestellingen binnengekregen van meer dan duizend tankstations wereldwijd”, vertelt Yeo. Het bedrijf wil voorlopig doorgaan met het ter beschikking stellen van de handbescherming. Volgens de oprichter is dit een heel goede manier om te voorkomen dat het virus nog meer om zich heengrijpt.

Lege dispensers

Uit onderzoek dat in opdracht van GripHero is uitgevoerd, blijkt dat meer dan 80 procent van de automobilisten regelmatig geen handbescherming gebruikt, omdat de dispensers leeg zijn. Een van de partijen die de bescherming sinds kort gebruikt bij tankstations is uitbater Westmorland. “Het is belangrijker dan ooit om klanten zo goed mogelijk te beschermen. Door deze GripHero aan te bieden, willen we de strijd met het coronavirus aangaan en proberen om het afval te reduceren dat andere dispensers opleveren”, aldus Andy Smith van Westmorland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.