Toiletten bij tankstations langs Autobahn voorlopig gratis toegankelijk

De toiletruimtes van Sanifair langs de Duitse snelweg zijn komende tijd gratis te gebruiken. Tank und Rast, verantwoordelijk voor de tankstations langs de Autobahn, gaat de sanitaire ruimtes van de 330 locaties openstellen voor bezoekers die hun handen extra willen wassen onderweg. Met dit initiatief wil de onderneming helpen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het goed wassen en drogen van de handen is een effectieve manier om het virus een halt toe te roepen. Op de beeldschermen en op posters in de ruimtes krijgen bezoekers tips over hoe ze het best hun handen kunnen wassen. Tank und Rast hoopt hiermee een steentje bij te dragen aan het beperken van de verdere verspreiding van het virus. In Nederland is Sanifair vooral bekend als merk achter de toiletten bij NS-stations.

Ook het Nederlandse One Hundred Restrooms, dat mede is opgericht door ondernemers die eerder betrokken waren bij de succesvolle Europese uitrol van 2theloo, biedt toiletservices komende tijd kosteloos aan bezoekers van alle vestigingen aan. Het bedrijf heeft in onder meer Zweden, Spanje en België ook locaties bij tankstations en geeft aan ook in Nederland interessante kansen te zien voor samenwerkingen.

Oproep

“Voor ons zijn health & hygiene altijd de belangrijkste pijlers in ons concept geweest. Wij zijn dan ook van mening dat wij niet anders kunnen dan onze bezoekers vanaf nu gratis toegang te geven tot onze locaties, om zo onze bijdrage te kunnen leveren aan het bestrijden van het coronavirus en daarbij geen barrières op te werpen. We hopen daarmee iedereen te inspireren hetzelfde te doen”, aldus Marielle Romeijn, een van de oprichters van het concept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.