Han ten Broeke nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Bovag

De ledenraad heeft Han ten Broeke unaniem verkozen tot algemeen voorzitter van Bovag. Het voormalig Tweede Kamerlid van de VVD is benoemd voor een periode van vier jaar. Ten Broeke werd voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ledenraad en het verenigingsbestuur.

Derk de Haas, waarnemend algemeen voorzitter, ziet in Ten Broeke een perfecte opvolger. “Hij is analytisch sterk, en in staat om – in de pluriforme vereniging die Bovag is – mensen en meningen bij elkaar te brengen. Daarnaast zal hij in deze crisisperiode, en ver daarna, van grote waarde zijn voor de belangenbehartiging van Bovag, met zijn uitstekende en brede politieke netwerk.”

Afgelopen periode heeft Ten Broeke al verder kennis gemaakt met de sector, vervolgt De Haas. “Hij sprak met ondernemers in onze branche en liep – op de werkvloer – met ze mee. Daar is ons gebleken dat hij ook de taal van ondernemers spreekt. Verenigingsbestuur en directie kijken er zeer naar uit om direct met hem aan de slag te gaan.”

Dynamisch en veerkrachtig

“Ik heb ongelooflijk veel zin om voor de Bovag-ondernemers aan de slag te gaan”, benadrukt Ten Broeke. “De branche heb ik in korte tijd leren kennen als dynamisch en veerkrachtig. Bij die eigenschappen voel ik me thuis en die zullen ook nodig zijn, want de uitdagingen voor ondernemers in de mobiliteitsretail zijn enorm. Elektrificatie, nieuwe verhoudingen tussen retail en fabrikant, de snel veranderende mobiliteitswens van klanten en krimpende marges zijn ontwikkelingen waarmee Bovag-ondernemers nu al te maken hebben.”

Volgens Ten Broeke komt daar door Corona nog eens een ongekende crisis bovenop. “Nederland is vrijwel tot stilstand gekomen en wij willen niets liever dan dat Nederland weer rolt. Nú moet Bovag het verschil maken voor zijn leden en zorgen dat we hier beter uitkomen. Ik sta te popelen om daar richting aan te geven!”

Volop politieke ervaring

Han ten Broeke zat twaalf jaar voor de VVD in de Tweede Kamer. In 2018 startte hij in de directie van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Hij is onder meer een veelgevraagd commentator inzake buitenlandbeleid en internationale vraagstukken. Deze werkzaamheden zal Ten Broeke blijven uitvoeren, naast zijn werk voor Bovag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.