‘40 procent minder tanktransacties na extra maatregelen coronavirus’

De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus te temmen, hebben flinke gevolgen voor het aantal tanktransacties. Uit cijfers van MultiTankcard blijkt dat het aantal transacties afgelopen maandag 40 procent lager lag dan op een normale maandag in maart. “De impact voor tankstations is heftig op dit moment”, benadrukt Pim van Houten van de kaartaanbieder.

Dat het aantal verkochte liters fors lager ligt dan onder normale omstandigheden, bleek eerder deze week al uit schattingen van onder meer Sakko en Fieten Olie. De afnamepercentages van beide ondernemingen op het voorterrein schommelden zo tussen de 20 en 30 procent. Volgens MultiTankcard, dat transacties autoriseert, verwerkt en factureert op het gebied van mobiliteit, kwam het aantal transacties afgelopen maandag zelfs 40 procent lager uit. De kaart van MTc wordt bij alle tankstations in Nederland geaccepteerd.

Ondanks de forse afname zijn er volgens Van Houten ook genoeg mensen die wel onderweg zijn. “Tegelijkertijd blijven nog heel wat ondernemers doorrijden, niet iedereen kan immers thuiswerken. Er zijn volop groepen die op pad moeten blijven om hun zaak draaiend te houden. Denk aan loodgieters of bouwvakkers. Die blijven gewoon doorknallen verwacht ik. Professionals in zakelijke dienstverlening gaan thuiswerken en dus niet meer tanken.”

Kansen

Eerder deze week werden tankstations opgeroepen om juist nu extra aandacht te geven aan bestuurders, waaronder vrachtwagenchauffeurs, die op dit moment onderweg behoefte hebben aan bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en maaltijden. Juist nu veel wegrestaurants en andere gelegenheden de deuren moeten sluiten, kunnen tankstations inspelen op de behoefte die er is bij bestuurders die wel op pad zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘40 procent minder tanktransacties na extra maatregelen coronavirus’ | TankPro.nl

‘40 procent minder tanktransacties na extra maatregelen coronavirus’

De maatregelen die zijn genomen om het coronavirus te temmen, hebben flinke gevolgen voor het aantal tanktransacties. Uit cijfers van MultiTankcard blijkt dat het aantal transacties afgelopen maandag 40 procent lager lag dan op een normale maandag in maart. “De impact voor tankstations is heftig op dit moment”, benadrukt Pim van Houten van de kaartaanbieder.

Dat het aantal verkochte liters fors lager ligt dan onder normale omstandigheden, bleek eerder deze week al uit schattingen van onder meer Sakko en Fieten Olie. De afnamepercentages van beide ondernemingen op het voorterrein schommelden zo tussen de 20 en 30 procent. Volgens MultiTankcard, dat transacties autoriseert, verwerkt en factureert op het gebied van mobiliteit, kwam het aantal transacties afgelopen maandag zelfs 40 procent lager uit. De kaart van MTc wordt bij alle tankstations in Nederland geaccepteerd.

Ondanks de forse afname zijn er volgens Van Houten ook genoeg mensen die wel onderweg zijn. “Tegelijkertijd blijven nog heel wat ondernemers doorrijden, niet iedereen kan immers thuiswerken. Er zijn volop groepen die op pad moeten blijven om hun zaak draaiend te houden. Denk aan loodgieters of bouwvakkers. Die blijven gewoon doorknallen verwacht ik. Professionals in zakelijke dienstverlening gaan thuiswerken en dus niet meer tanken.”

Kansen

Eerder deze week werden tankstations opgeroepen om juist nu extra aandacht te geven aan bestuurders, waaronder vrachtwagenchauffeurs, die op dit moment onderweg behoefte hebben aan bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en maaltijden. Juist nu veel wegrestaurants en andere gelegenheden de deuren moeten sluiten, kunnen tankstations inspelen op de behoefte die er is bij bestuurders die wel op pad zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.