Bakery tankstations mag openblijven voor afhalen en bezorgen

Tankstations hoeven hun bakery niet te sluiten, het afhalen van eten blijft gewoon mogelijk. Dat meldt brancheorganisatie Bovag. Daarnaast roept het Ministerie van I&W tankstations op om toiletten en andere sanitaire voorzieningen ruimhartig beschikbaar te stellen aan vrachtwagenchauffeurs en te zorgen voor voldoende maaltijden. Deze groep kan op dit moment namelijk niet meer terecht bij wegrestaurants en reguliere truckstops in verband met de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus.

Op basis van de eerste aankondiging van de overheid leek het erop dat tankstations hun bakery moesten sluiten. Maar dat blijkt niet het geval. Wel zijn er verschillende voorwaarden verbonden aan het openhouden van de broodjescorner. Bezorgen en afhalen blijft namelijk mogelijk. Wel is het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten. Het is niet toegestaan om (sta)tafels en stoelen aan te bieden aan klanten. Veel tankstations in Nederland hebben bovendien al de mogelijkheid van bezorging, bijvoorbeeld van lunch of avondmaaltijden.

Sluiting wegrestaurants en truckstops

Het ministerie van I&W vraagt tankstations om extra aandacht te hebben voor vrachtwagenchauffeurs. Deze groep is op dit moment immers van groot belang voor het op gang houden van de economie en maatschappij. “De (internationale) chauffeurs kunnen niet meer terecht bij wegrestaurants en truckstops. Ze zijn dus aangewezen op reguliere tankstations. De oproep van het ministerie is om wc’s en anders sanitaire voorzieningen ruimhartig beschikbaar te stellen. En daarnaast te zorgen voor voldoende maaltijden voor de chauffeurs”, aldus Bovag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bakery tankstations mag openblijven voor afhalen en bezorgen | TankPro.nl

Bakery tankstations mag openblijven voor afhalen en bezorgen

Tankstations hoeven hun bakery niet te sluiten, het afhalen van eten blijft gewoon mogelijk. Dat meldt brancheorganisatie Bovag. Daarnaast roept het Ministerie van I&W tankstations op om toiletten en andere sanitaire voorzieningen ruimhartig beschikbaar te stellen aan vrachtwagenchauffeurs en te zorgen voor voldoende maaltijden. Deze groep kan op dit moment namelijk niet meer terecht bij wegrestaurants en reguliere truckstops in verband met de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus.

Op basis van de eerste aankondiging van de overheid leek het erop dat tankstations hun bakery moesten sluiten. Maar dat blijkt niet het geval. Wel zijn er verschillende voorwaarden verbonden aan het openhouden van de broodjescorner. Bezorgen en afhalen blijft namelijk mogelijk. Wel is het belangrijk dat klanten drukte vermijden en hun consumptie niet ter plaatse opeten. Het is niet toegestaan om (sta)tafels en stoelen aan te bieden aan klanten. Veel tankstations in Nederland hebben bovendien al de mogelijkheid van bezorging, bijvoorbeeld van lunch of avondmaaltijden.

Sluiting wegrestaurants en truckstops

Het ministerie van I&W vraagt tankstations om extra aandacht te hebben voor vrachtwagenchauffeurs. Deze groep is op dit moment immers van groot belang voor het op gang houden van de economie en maatschappij. “De (internationale) chauffeurs kunnen niet meer terecht bij wegrestaurants en truckstops. Ze zijn dus aangewezen op reguliere tankstations. De oproep van het ministerie is om wc’s en anders sanitaire voorzieningen ruimhartig beschikbaar te stellen. En daarnaast te zorgen voor voldoende maaltijden voor de chauffeurs”, aldus Bovag.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.