‘Softwarepakket FuelOffice biedt overzicht en structuur voor tankstations’

Foto: Extendas

Als verantwoordelijke in een tankstation heb je dagelijks te maken met verwerking van dagstaten, logistieke data of financiële data. Wellicht ben je gewend dit in Excel te verwerken of wellicht kopieer je gegevens handmatig, maar eigenlijk haal je nooit de volledige potentie uit deze data omdat de verwerking ervan teveel tijd kost. Dat kan beter, stelt marketing manager Marieke Beld van Extendas.

FuelOffice brengt volgens Extendas alle schakels in de petrolmarkt samen in één overzichtelijk softwarepakket: van klant tot leverancier, van kassabediende tot financieel directeur, van tankpas tot gepersonaliseerde aanbiedingen. “Zowel binnen als buiten uw organisatie werkt iedereen op basis van dezelfde gegevens en zijn alle processen op elkaar afgestemd”, stelt Beld.

Vanuit FuelOffice heb je voortaan de mogelijkheid om de verkoopcijfers via de module Dashboard te analyseren. Dankzij grafieken en diagrammen zijn resultaten snel af te lezen, over bijvoorbeeld een bepaalde tijd of in relatie tot andere data. “Vergroot marges, verklein voorraden en verhoog klantloyaliteit.”

Overzichtelijke weergave

Overzicht bieden is wat het systeem volgens de makers ervan biedt: “Wil je bijvoorbeeld weten wat een prijsverhoging op warme dranken voor invloed heeft op de omzet? Hoe vaak er van de carwash gebruik gemaakt is? Of wat een promotie/korting op snacks voor effect heeft op de verkoopresultaten voor de lange termijn? Via het dashboard monitor je zelf je KPI’s en bepaal je zelf tot op welk detailniveau je de gegevens te zien krijgt.”

Het dashboard in FuelOffice wordt mede mogelijk gemaakt door Qlik Sense. “Dankzij de overzichtelijke weergave en de vele mogelijkheden kunnen gebruikers het meeste halen uit data. Je bepaalt namelijk zelf welke gegevens getoond en/of gecombineerd worden. Kies er bijvoorbeeld voor om voorraadmutaties te tonen of data van derving te combineren met telverschillen. Door de juiste inrichting van je KPI’s en het inzicht wat je creëert, kijk je naar actuele data waarop je direct kan sturen”, besluit de marketing manager.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.