Coca-Cola vernieuwt recept energydrank en komt met cherry-variant

De energiedrank van Coca-Cola smaakt voortaan nog meer naar Coca-Cola. Een jaar na de introductie van Coca-Cola Energy komt de frisdrankfabrikant in Nederland met een vernieuwd recept. Vanaf week 10 wordt er bovendien een nieuwe smaakvariant van de drank geïntroduceerd, Coca-Cola Energy Cherry.

Het is volgens de frisdrankfabrikant gelukt om de smaak van Coca-Cola nog nadrukkelijker toe te voegen aan de energiedrank. Het vernieuwde recept bevat verder ingrediënten zoals guarana-extract, cafeïne van natuurlijke oorsprong en B-vitamines. De nieuwe cherry-variant is volgens Coca-Cola geïnspireerd op de meest populaire smaakvariant binnen de Coca-Cola-categorie, die met kersensmaak. Het drankje is ook verkrijgbaar als suikervrije variant.

“Coca-Cola Energy is inmiddels een jaar geleden geïntroduceerd en we kijken terug op een succesvolle start”, laat Daan Berendsen, senior brand manager bij Coca-Cola Nederland weten. “De functionele drank past goed bij ons als total beverage company, waarbij we voor ieder moment een geschikt drankje willen aanbieden. Smaak is voor ons het belangrijkste uitgangspunt en daarom zijn we constant in ontwikkeling om de lekkerste smaak neer te zetten. Dat betekent dat de Coca-Cola smaak met deze herformulering extra wordt benadrukt. Dat is wat de consument verwacht bij Coca-Cola als afzender.”

Nieuwe uitstraling

Naast de vernieuwde receptuur en de nieuwe smaakvariant heeft Coca-Cola Energy ook een nieuwe uitstraling gekregen. Volgens de fabrikant een meer gedurfd design en betere differentiatie voor een duidelijk onderscheid tussen de suikerhoudende en de suikervrije variant.

Coca-Cola richt zich met Coca-Cola Energy vooral op de doelgroep van 20-plussers, laat de fabrikant weten. Door onder meer gerichte marketing, duidelijke informatie op het etiket en verkrijgbaarheid daar waar deze volwassen doelgroep werkt, studeert en boodschappen doet, wil Coca-Cola het product op een verantwoorde en bewuste manier in de markt zetten.

Te koop vanaf week 10

De vernieuwde Coca-Cola Energy en de nieuwe smaakvarianten Coca-Cola Energy Cherry en Coca-Cola Energy Cherry no sugar zijn vanaf week 10 verkrijgbaar. Ze zijn te vinden in het energiedrankenschap bij onder andere tankstations en supermarkten in een blik van 250 ml.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Coca-Cola vernieuwt recept energydrank en komt met cherry-variant | TankPro.nl

Coca-Cola vernieuwt recept energydrank en komt met cherry-variant

De energiedrank van Coca-Cola smaakt voortaan nog meer naar Coca-Cola. Een jaar na de introductie van Coca-Cola Energy komt de frisdrankfabrikant in Nederland met een vernieuwd recept. Vanaf week 10 wordt er bovendien een nieuwe smaakvariant van de drank geïntroduceerd, Coca-Cola Energy Cherry.

Het is volgens de frisdrankfabrikant gelukt om de smaak van Coca-Cola nog nadrukkelijker toe te voegen aan de energiedrank. Het vernieuwde recept bevat verder ingrediënten zoals guarana-extract, cafeïne van natuurlijke oorsprong en B-vitamines. De nieuwe cherry-variant is volgens Coca-Cola geïnspireerd op de meest populaire smaakvariant binnen de Coca-Cola-categorie, die met kersensmaak. Het drankje is ook verkrijgbaar als suikervrije variant.

“Coca-Cola Energy is inmiddels een jaar geleden geïntroduceerd en we kijken terug op een succesvolle start”, laat Daan Berendsen, senior brand manager bij Coca-Cola Nederland weten. “De functionele drank past goed bij ons als total beverage company, waarbij we voor ieder moment een geschikt drankje willen aanbieden. Smaak is voor ons het belangrijkste uitgangspunt en daarom zijn we constant in ontwikkeling om de lekkerste smaak neer te zetten. Dat betekent dat de Coca-Cola smaak met deze herformulering extra wordt benadrukt. Dat is wat de consument verwacht bij Coca-Cola als afzender.”

Nieuwe uitstraling

Naast de vernieuwde receptuur en de nieuwe smaakvariant heeft Coca-Cola Energy ook een nieuwe uitstraling gekregen. Volgens de fabrikant een meer gedurfd design en betere differentiatie voor een duidelijk onderscheid tussen de suikerhoudende en de suikervrije variant.

Coca-Cola richt zich met Coca-Cola Energy vooral op de doelgroep van 20-plussers, laat de fabrikant weten. Door onder meer gerichte marketing, duidelijke informatie op het etiket en verkrijgbaarheid daar waar deze volwassen doelgroep werkt, studeert en boodschappen doet, wil Coca-Cola het product op een verantwoorde en bewuste manier in de markt zetten.

Te koop vanaf week 10

De vernieuwde Coca-Cola Energy en de nieuwe smaakvarianten Coca-Cola Energy Cherry en Coca-Cola Energy Cherry no sugar zijn vanaf week 10 verkrijgbaar. Ze zijn te vinden in het energiedrankenschap bij onder andere tankstations en supermarkten in een blik van 250 ml.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.