Meer dan 110.000 Europese laadpunten voor Eneco eMobility

Foto afkomstig van Eneco eMobility

Eneco eMobility heeft sinds kort 110.000 laadpunten in het netwerk in Europa. De laadpaaldienstverlener uit Rotterdam werkt onder meer samen met verschillende partijen om een uitgebreid netwerk van laadmogelijkheden te realiseren. Door de groei van het aantal elektrische auto’s wordt komende jaren een flinke stijging van het aantal laadpalen verwacht. 

In Nederland en België is de dekking inmiddels honderd procent. Binnen het laadnetwerk vallen ook diverse aanbieders van snelladers, waaronder Ionity, Fastned en Corridor. “Al onze klanten moeten, zonder na te hoeven denken, overal naartoe kunnen rijden met hun elektrische auto. Het is daarvoor cruciaal dat we een goede dekking hebben in heel Europa. Dit is zeker een mijlpaal”, aldus Bram Poeth, ceo van Eneco eMobility.

Eneco eMobility biedt elektrische laadoplossingen en is in 2007 opgericht als afdeling van Eneco. Sinds maart 2018 is de afdeling een zelfstandige onderneming onder de koepel van Eneco Group. Laden via Eneco eMobility gaat via 100 procent duurzame stroom, die afkomstig is van Europese zonne- en windenergie. In de Benelux behoort het bedrijf tot de topdrie van grootste laadpalendienstverleners.

Zwarte zaterdag

Het aantal snellaadpalen neemt in rap tempo toe. Toch wordt er voor komende jaren een tekort aan laadplekken voorspeld. Zelfs op korte termijn lijkt dat al voor problemen te zorgen. Nederlanders die met hun EV op zaterdag 22 februari naar de wintersportgebieden rijden moeten in Duitsland rekening houden met lange wachttijden bij laadstations langs de weg. Dat blijkt uit een analyse van KPMG. De wachttijden in Duitsland kunnen daarbij al oplopen tot 75 minuten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.