Contactloos betalen flink in opkomst, aandeel smartphone-betalingen stijgt

Er zijn in 2018 meer dan drie miljard contactloze betalingen aan Nederlandse kassa’s uitgevoerd voor een totaalbedrag van 51,3 miljard euro. 69 procent van alle elektronische betalingen aan de kassa was daarbij contactloos. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Betaalvereniging Nederland.

“Contactloos betalen is in korte tijd een doorslaand succes geworden: goedkoop voor ondernemers en snel en makkelijk voor consumenten,” legt directeur Piet Mallekoote van de Betaalvereniging Nederland uit. Klanten hebben bovendien steeds meer vertrouwen in de veiligheid van contactloos betalen, benadrukt hij.

De algemene veiligheid van digitaal bankieren en betalen kreeg vorig jaar van consumenten een rapportcijfer van een 7,7, net als bij een eerder onderzoek in 2017. Het rapportcijfer voor contactloos betalen steeg echter van een 6,5 naar een 7,9 voor contactloos betalen met een bankpas of creditkaart en naar een 7,2 voor contactloos betalen met een smartphone.

Het aandeel betalingen met bankpassen, creditkaarten, smartphones en wearables aan de kassa liep in 2019 op tot 67 procent, van 63 procent in 2018. Inmiddels wordt 10 procent van de contactloze betalingen met een smartphone of zogeheten wearable afgerekend.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Contactloos betalen flink in opkomst, aandeel smartphone-betalingen stijgt | TankPro.nl

Contactloos betalen flink in opkomst, aandeel smartphone-betalingen stijgt

Er zijn in 2018 meer dan drie miljard contactloze betalingen aan Nederlandse kassa’s uitgevoerd voor een totaalbedrag van 51,3 miljard euro. 69 procent van alle elektronische betalingen aan de kassa was daarbij contactloos. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Betaalvereniging Nederland.

“Contactloos betalen is in korte tijd een doorslaand succes geworden: goedkoop voor ondernemers en snel en makkelijk voor consumenten,” legt directeur Piet Mallekoote van de Betaalvereniging Nederland uit. Klanten hebben bovendien steeds meer vertrouwen in de veiligheid van contactloos betalen, benadrukt hij.

De algemene veiligheid van digitaal bankieren en betalen kreeg vorig jaar van consumenten een rapportcijfer van een 7,7, net als bij een eerder onderzoek in 2017. Het rapportcijfer voor contactloos betalen steeg echter van een 6,5 naar een 7,9 voor contactloos betalen met een bankpas of creditkaart en naar een 7,2 voor contactloos betalen met een smartphone.

Het aandeel betalingen met bankpassen, creditkaarten, smartphones en wearables aan de kassa liep in 2019 op tot 67 procent, van 63 procent in 2018. Inmiddels wordt 10 procent van de contactloze betalingen met een smartphone of zogeheten wearable afgerekend.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.