Spare Rib Express introduceert vegetarische burgers

Spare Rib Express gaat alle burgers voortaan ook in een vegetarische variant aanbieden. Volgens de keten wordt de vraag naar vega steeds groter. Deze trend heeft niet alleen te maken met de stijging van het aantal vegetariërs, maar vooral ook met het aantal flexitariërs, mensen die ervoor kiezen om niet elke dag vlees of vis te willen eten.

Het aandeel vegetarische keuzes wordt steeds groter. Daar speelt nu ook Spare Rib Express op in. “Wij geloven in een gevarieerd productaanbod voor consumenten en willen hen ook de mogelijkheid bieden om hoogwaardige vleesvrije producten te bestellen.” De vegaburgers zijn iets lager in gewicht (120 gram) en lijken qua smaak en structuur veel op een normale rundvleesburger, aldus een woordvoerder van de keten, die zich ook steeds meer op het petrolkanaal wil gaan richten.

“Het productontwikkelingsproces heeft veel tijd in beslag genomen omdat we een vegaburger met bite zochten en geen groenteburger. Vervolgens hebben we uitgebreid getest op smaak. Ook de combinatie met onze recepturen en ingrediënten speelden hierbij een belangrijke rol”, aldus Spare Rib Express.

Vegetarische Whopper

Eind vorig jaar maakte Burger King al bekend dat het werk maakt van vegetarische alternatieven. Bij meer dan 2.500 Burger King-restaurants in 25 Europese landen wordt binnenkort een vegetarische Whopper verkocht. Deze nieuwe hamburger is gelanceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager. De vega-Whopper lijkt grotendeels op de ‘normale’ Whopper, de burger is echter 100 procent plantaardig. Hij bestaat uit soja, tarwe, plantaardige olie, kruiden en uien. Verder wordt het geroosterde sesamzaadbroodje belegd met verse tomaten, salade, augurken, uitjes en mayonaise.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.