Tanktrends volgens vakbeurs Uniti Expo: alternatieve brandstof en digitalisering

Elektrische auto’s vormen niet de enige oplossing voor de toekomst van mobiliteit, vindt de organisatie van vakbeurs Uniti Expo. Daarom zoomt de beurs dit jaar in op alternatieve brandstoffen met het ‘Alternative fuels pavilion’. De beurs heeft daarnaast veel aandacht voor digitalisering van het tankstation.

Nog zo’n vijf maanden te gaan tot aan de Uniti Expo 2020 en 95 procent van de beursvloer is nu besproken. Vooral de speciale themahoeken Technology, payment & logistics en Car wash & car care zijn in trek. De organisatie heeft bovendien ruimte gemaakt om de ‘toekomst van mobiliteit’ te verkennen. Het themaplein Alternative fuels is dit jaar twee keer zo groot als tijdens de vorige editie in 2018.

Organisator Uniti-Kraftstoff blikt alvast tevreden vooruit op de beurs die van 26 tot en met 28 mei plaatsvindt in Stuttgart. Uniti expo is een belangrijke Europese vakbeurs voor de tank- en carwashbranche. De beurs wordt eens in de twee jaar gehouden.

Tanktrends

Nieuwe trends en digitalisatie hebben grote invloed op de identiteit van het tankstation. Zo worden traditionele tankpassen vervangen door mobiele systemen; er zijn nieuwe types brandstof; data en diensten verhuizen naar de cloud en tankstations worden multifunctioneel door de integratie van postkantoor, verhuurbedrijf en kwaliteitsrestaurants.

Klimaatvriendelijke mobiliteit

Een belangrijk thema op de Uniti expo 2020 is klimaatvriendelijke mobiliteit. In 2018 was er al aandacht voor alternatieve brandstoffen in het ‘Alternative fuels pavilion’. Dit jaar is het paviljoen twee keer zo groot. Veel experts zijn ervan overtuigd dat elektrische auto’s niet de enige oplossing zijn voor de toekomst van mobiliteit. Uniti expo wil het gehele spectrum van mogelijkheden laten zien, zoals vloeibaar gas, biobrandstoffen, waterstof en e-brandstoffen.

Bezoekers kunnen rekenen op veel bekende partijen, maar de beurs heeft ook zo’n tachtig nieuwe exposanten. Vorig jaar telde de beurs 467 exposanten op 40.000 vierkante meter. Er kwamen 17.000 bezoekers vanuit 120 landen naar Stuttgart. De organisatie ziet dat de beurs een steeds internationaler karakter krijgt en rekent dit jaar op meer bezoek vanuit Zuid-Amerika, Azië, Rusland, Kazachstan en Oezbekistan.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tanktrends volgens vakbeurs Uniti Expo: alternatieve brandstof en digitalisering | TankPro.nl

Tanktrends volgens vakbeurs Uniti Expo: alternatieve brandstof en digitalisering

Elektrische auto’s vormen niet de enige oplossing voor de toekomst van mobiliteit, vindt de organisatie van vakbeurs Uniti Expo. Daarom zoomt de beurs dit jaar in op alternatieve brandstoffen met het ‘Alternative fuels pavilion’. De beurs heeft daarnaast veel aandacht voor digitalisering van het tankstation.

Nog zo’n vijf maanden te gaan tot aan de Uniti Expo 2020 en 95 procent van de beursvloer is nu besproken. Vooral de speciale themahoeken Technology, payment & logistics en Car wash & car care zijn in trek. De organisatie heeft bovendien ruimte gemaakt om de ‘toekomst van mobiliteit’ te verkennen. Het themaplein Alternative fuels is dit jaar twee keer zo groot als tijdens de vorige editie in 2018.

Organisator Uniti-Kraftstoff blikt alvast tevreden vooruit op de beurs die van 26 tot en met 28 mei plaatsvindt in Stuttgart. Uniti expo is een belangrijke Europese vakbeurs voor de tank- en carwashbranche. De beurs wordt eens in de twee jaar gehouden.

Tanktrends

Nieuwe trends en digitalisatie hebben grote invloed op de identiteit van het tankstation. Zo worden traditionele tankpassen vervangen door mobiele systemen; er zijn nieuwe types brandstof; data en diensten verhuizen naar de cloud en tankstations worden multifunctioneel door de integratie van postkantoor, verhuurbedrijf en kwaliteitsrestaurants.

Klimaatvriendelijke mobiliteit

Een belangrijk thema op de Uniti expo 2020 is klimaatvriendelijke mobiliteit. In 2018 was er al aandacht voor alternatieve brandstoffen in het ‘Alternative fuels pavilion’. Dit jaar is het paviljoen twee keer zo groot. Veel experts zijn ervan overtuigd dat elektrische auto’s niet de enige oplossing zijn voor de toekomst van mobiliteit. Uniti expo wil het gehele spectrum van mogelijkheden laten zien, zoals vloeibaar gas, biobrandstoffen, waterstof en e-brandstoffen.

Bezoekers kunnen rekenen op veel bekende partijen, maar de beurs heeft ook zo’n tachtig nieuwe exposanten. Vorig jaar telde de beurs 467 exposanten op 40.000 vierkante meter. Er kwamen 17.000 bezoekers vanuit 120 landen naar Stuttgart. De organisatie ziet dat de beurs een steeds internationaler karakter krijgt en rekent dit jaar op meer bezoek vanuit Zuid-Amerika, Azië, Rusland, Kazachstan en Oezbekistan.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.