Shell introduceert zelfscankassa’s

Bij steeds meer Shell-stations kunnen gasten zelf hun brandstof en andere producten scannen en afrekenen. Na geslaagde tests bij enkele tankstations zijn diverse locaties van Shell voorzien van zelfscankassa’s. In de komende weken voorziet Shell alle deli by Shell-bakkerijen van de zelfscankassa. Later in het jaar volgen verschillende snelweglocaties. 

De ontwikkeling van de zelfscankassa’s kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen verschillende Shell-teams en externe partner Dover Fueling Solutions. Christel Boevé, Shell Marketing Channel and Insights Manager, geeft leiding aan het innovatieproject. Ze is verheugd over de snelle realisatie: “Al in acht weken konden we een eerste versie testen. Er is prioriteit gegeven aan stations met een deli by Shell. We testen nu bij snelwegstations en verwachten dat ook daar definitieve plaatsing snel mogelijk is.”

Shell heeft voorrang gegeven aan stations met een deli by Shell, omdat zelf scannen en afrekenen vooral bij stations met een bakkerij een uitkomst is. Gasten kunnen zelf beslissen of ze geholpen willen worden aan de kassa, of liever zelf scannen en afrekenen.

Kortere rijen bij de bakkerij

Gastvrouw Lynn werkt bij Shell Boulevard in Zeist en is vanaf het begin betrokken bij het project. Ze maakt als ervaringsdeskundige gastheren en gastvrouwen van andere stations vertrouwd met het systeem. “Ik ervaar dat er bij de bakkerij-kassa steeds minder mensen staan die alleen hun tankbeurt willen afrekenen. Een lange rij is echt een frustratie voor veel gasten, zeker als ze weinig tijd hebben. Voor hen is zelfscannen echt een voordeel. Wij hebben er ook profijt van. We kunnen meer aandacht schenken aan onze gasten, zodat we hen beter en op een meer persoonlijke manier van dienst kunt zijn.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.