Sentir Opleidingen bereidt cursisten voor op veranderingen in de markt

Sentir Opleidingen bestaat inmiddels vijftien jaar en richt zich op het opleiden van (toekomstig) leidinggevenden in de tankstation- en carwashbranche. Het opleidingsinstituut werkt uitsluitend met docenten uit de branche. Ondertussen hebben honderden cursisten een MBO-diploma behaald. Het bestaande lesprogramma wordt continu geüpdatet om op veranderingen in de markt in te spelen.

Volgens directeur Kees IJzebaart is het essentieel om ontwikkelingen uit de markt in de gaten te houden: “De branche verandert de komende jaren snel en daarom moet je je als bedrijf blijven ontwikkelen. Stilstaan betekent achteruitgang. Wij hebben daarom in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen een maatwerk-opleiding op MBO-niveau ontwikkeld zoals de MBO-4 opleiding Operationeel Manager en de MBO-2 opleiding Carwash Techniek.”

In januari starten deze praktijkgerichte opleidingen. “De MBO-4 opleiding Operationeel Manager is erg divers. In zeventien lessen ga je met zowel je zakelijke als privé-doelstellingen aan de slag. Kennis zal worden uitgewisseld door een bedrijfsbezoek. Daarnaast kunnen leerlingen ook hun kennis opvijzelen door middel van rollenspellen. Ook is er ruimte ingebouwd voor presentaties van gastsprekers zoals Frank Bijl. Al deze elementen maken deze opleiding echt interactief en toepasbaar in de praktijk.”

Praktijksituatie

Bijl is al ruim negen jaar als gastdocent verbonden aan Sentir Opleidingen en neemt de lesdag ‘Timemanagement’ voor zijn rekening. Bijl: “Alles wat ik geleerd heb, is afkomstig uit de praktijk en door veel zelfstudie te verrichten. Ik blijf de leerlingen uitdagen om de vertaalslag te maken naar hun eigen praktijksituatie.”

Inmiddels hebben veel deelnemers de opleiding met goed gevolg afgesloten en maken steeds meer cursisten carrière in de carwashbranche. Oud-cursist Glenn Kamerbeek is vestigingsmanager Loogman Carwash Amsterdam. Hij beveelt de opleiding aan en stuurt twee van zijn assistent-teamleiders naar het opleidingsinstituut: “De gastsprekers spraken mij erg aan en ik heb hier veel inspiratie door gekregen en van geleerd.”

Raakvlak

De MBO-2 opleiding Carwash Techniek duurt 22 lesdagen. In dit tijdsbestek leren de deelnemers over het basisonderhoud van de locaties. Een ander onderdeel van dit lesprogramma bestaat uit het bouwen van een volledig werkende miniatuurwasstraat. Bedrijfsleider Ben Boogaard van XXL Carwash heeft de opleiding MBO-2 opleiding Carwash Techniek gevolgd en is zeer te spreken over de inhoud: “Ik vond het gezellig en leerzaam. Omdat jij en je medestudenten allemaal werkzaam zijn in dezelfde branche heb je een raakvlak. Ik pas het geleerde nog steeds dagelijks toe en deel mijn opgedane kennis vervolgens met mijn collega’s.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sentir Opleidingen bereidt cursisten voor op veranderingen in de markt | TankPro.nl

Sentir Opleidingen bereidt cursisten voor op veranderingen in de markt

Sentir Opleidingen bestaat inmiddels vijftien jaar en richt zich op het opleiden van (toekomstig) leidinggevenden in de tankstation- en carwashbranche. Het opleidingsinstituut werkt uitsluitend met docenten uit de branche. Ondertussen hebben honderden cursisten een MBO-diploma behaald. Het bestaande lesprogramma wordt continu geüpdatet om op veranderingen in de markt in te spelen.

Volgens directeur Kees IJzebaart is het essentieel om ontwikkelingen uit de markt in de gaten te houden: “De branche verandert de komende jaren snel en daarom moet je je als bedrijf blijven ontwikkelen. Stilstaan betekent achteruitgang. Wij hebben daarom in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen een maatwerk-opleiding op MBO-niveau ontwikkeld zoals de MBO-4 opleiding Operationeel Manager en de MBO-2 opleiding Carwash Techniek.”

In januari starten deze praktijkgerichte opleidingen. “De MBO-4 opleiding Operationeel Manager is erg divers. In zeventien lessen ga je met zowel je zakelijke als privé-doelstellingen aan de slag. Kennis zal worden uitgewisseld door een bedrijfsbezoek. Daarnaast kunnen leerlingen ook hun kennis opvijzelen door middel van rollenspellen. Ook is er ruimte ingebouwd voor presentaties van gastsprekers zoals Frank Bijl. Al deze elementen maken deze opleiding echt interactief en toepasbaar in de praktijk.”

Praktijksituatie

Bijl is al ruim negen jaar als gastdocent verbonden aan Sentir Opleidingen en neemt de lesdag ‘Timemanagement’ voor zijn rekening. Bijl: “Alles wat ik geleerd heb, is afkomstig uit de praktijk en door veel zelfstudie te verrichten. Ik blijf de leerlingen uitdagen om de vertaalslag te maken naar hun eigen praktijksituatie.”

Inmiddels hebben veel deelnemers de opleiding met goed gevolg afgesloten en maken steeds meer cursisten carrière in de carwashbranche. Oud-cursist Glenn Kamerbeek is vestigingsmanager Loogman Carwash Amsterdam. Hij beveelt de opleiding aan en stuurt twee van zijn assistent-teamleiders naar het opleidingsinstituut: “De gastsprekers spraken mij erg aan en ik heb hier veel inspiratie door gekregen en van geleerd.”

Raakvlak

De MBO-2 opleiding Carwash Techniek duurt 22 lesdagen. In dit tijdsbestek leren de deelnemers over het basisonderhoud van de locaties. Een ander onderdeel van dit lesprogramma bestaat uit het bouwen van een volledig werkende miniatuurwasstraat. Bedrijfsleider Ben Boogaard van XXL Carwash heeft de opleiding MBO-2 opleiding Carwash Techniek gevolgd en is zeer te spreken over de inhoud: “Ik vond het gezellig en leerzaam. Omdat jij en je medestudenten allemaal werkzaam zijn in dezelfde branche heb je een raakvlak. Ik pas het geleerde nog steeds dagelijks toe en deel mijn opgedane kennis vervolgens met mijn collega’s.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.