Vollenhoven Olie gaat HVO verkopen bij nieuwe Xpress-locatie

Komende week opent Vollenhoven Olie de nieuwe AVIA Xpress vlakbij de A59. De onbemande locatie ligt aan de Kloosterstraat, bij de op- en afrit Rosmalen. Bij het tankstation kunnen klanten naast het gebruikelijke aanbod aan de pomp ook terecht voor HVO20 en AdBlue.

“Dit is een prima aanvulling op ons AVIA-netwerk gericht op transport, MKB en de particuliere klant”, vindt Joep Fassaert, manager handel bij het Noord-Brabantse familiebedrijf. Het gaat om een onbemande locatie met truckfaciliteit. Het ruim opgezette station is door de gunstige ligging ook goed bereikbaar voor inwoners van Den Bosch.

Naast de vertrouwde brandstoffen, kiest Vollenhoven Olie bij de nieuwe locatie ook voor HVO20. “Met de HVO20-brandstoffen richten we ons op de milieubewuste klant. Het product kan in elke dieselauto worden getankt waarbij direct een CO2-reductie van 20% wordt behaald.” Fassaert verklapt alvast dat Vollenhoven Olie in het eerste kwartaal van 2020 ook op nog tien andere AVIA-locaties HVO gaat aanbieden. Het gaat daarbij zowel om de 20- als de 100-variant. De roestvrijstalen brandstofdispensers van Gilbarco zijn geleverd en geplaatst door Mokobouw. Ook Hamer speelde een belangrijke rol in het project. De totaalleverancier leverde en monteerde de complete tankinstallatie.

Het Noord-Brabantse Vollenhoven Olie is in 2020 125 jaar actief in de smeerolie- en brandstoffenbranche. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van de grootste zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland. Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van de AVIA-groep. Sindsdien zijn steeds meer tankstations ondergebracht in het rood en wit van dit merk. Vollenhoven Olie beheert zowel AVIA-, AVIA Xpress- als AVIA Truck-locaties.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.