Fastned slaat vleugels uit naar België en bouwt 13 nieuwe laadlocaties

Fastned heeft groen licht gekregen voor de bouw van dertien snellaadstations langs de Belgische snelweg. Deze locaties zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om parkeerplaatsen langs de snelwegen in Vlaanderen te realiseren.

De laadstations komen op bestaande parkings langs de belangrijkste snelwegen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Bij deze stations kunnen elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit. “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, aldus Michiel Langezaal van Fastned. “Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Periode van 15 jaar

De parkeerplaatsen vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de wegbeheerder die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het wegennet in Vlaanderen. Fastned heeft de vergunning voor een periode van 15 jaar gekregen.

“Steeds meer mensen willen investeren in een elektrische wagen, bleek uit een onderzoek van Vias”, vertelt Veva Daniels, woordvoerder van het AWV. “Liefst één op de zes Belgen geeft aan dat hij of zij een aankoop binnen de drie jaar overweegt. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de Vlaamse snelwegen maken we het gebruik van een elektrische wagen gemakkelijker. We ondersteunen elk initiatief dat het vertrouwen in elektrisch of zero-emissierijden vergroot.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle stations van Fastned zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned slaat vleugels uit naar België en bouwt 13 nieuwe laadlocaties | TankPro.nl

Fastned slaat vleugels uit naar België en bouwt 13 nieuwe laadlocaties

Fastned heeft groen licht gekregen voor de bouw van dertien snellaadstations langs de Belgische snelweg. Deze locaties zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om parkeerplaatsen langs de snelwegen in Vlaanderen te realiseren.

De laadstations komen op bestaande parkings langs de belangrijkste snelwegen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Bij deze stations kunnen elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit. “Wij zijn ontzettend blij dat we nu ook in België direct aan de snelweg snellaadstations gaan bouwen”, aldus Michiel Langezaal van Fastned. “Dit past perfect in onze missie, namelijk vrijheid geven aan de elektrische rijder en daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ons doel is een Europees netwerk van snellaadstations waar alle elektrische auto’s snel kunnen opladen en daar komen we met deze locaties een stapje dichterbij.”

Periode van 15 jaar

De parkeerplaatsen vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de wegbeheerder die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het wegennet in Vlaanderen. Fastned heeft de vergunning voor een periode van 15 jaar gekregen.

“Steeds meer mensen willen investeren in een elektrische wagen, bleek uit een onderzoek van Vias”, vertelt Veva Daniels, woordvoerder van het AWV. “Liefst één op de zes Belgen geeft aan dat hij of zij een aankoop binnen de drie jaar overweegt. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de Vlaamse snelwegen maken we het gebruik van een elektrische wagen gemakkelijker. We ondersteunen elk initiatief dat het vertrouwen in elektrisch of zero-emissierijden vergroot.”

Op dit moment heeft Fastned 114 stations operationeel in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Alle stations van Fastned zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.