BP en vakbonden bereiken akkoord voor medewerkers raffinaderij

BP heeft een cao-akkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV voor medewerkers van de raffinaderij in Rotterdam. In het eindbod zit een structurele loonsverhoging van 3% per 1 april 2019 met terugwerkende kracht en 2,5% per 1 april 2020. De huidige cao liep afgelopen april af.

Het voorstel betekent dat acties bij de raffinaderij voorlopig van de baan zijn. Bij de BP-raffinaderij werken achthonderd mensen, de cao is van toepassing op vijfhonderd medewerkers. De leden stemmen op 19 december over het voorstel. Naast de loonsverhoging zijn verder afspraken opgenomen over verbetering van de brandweerdagen en er komt een studie naar een generatiepactregeling.

“Onder druk gaf BP aan vlak voor afloop van het ultimatum het belangrijkste punt van tafel te willen halen. Er komt geen negatieve aanpassing in de loonschalen, zodat jonge werknemers niet eindeloos moeten werken voordat ze in hun eindschaal komen met een goed loon. Dat is heel mooi”, aldus bestuurder Egbert Schellenberg van FNV Procesindustrie. Volgens hem ligt het loonbod nog niet op het niveau van de eis van de vakbonden, maar is het vergelijkbaar met andere bedrijven in het Botlekgebied. “Het uiteindelijke woord is aan de leden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.