Ease2pay maakt afrekenen met Rabo Wallet aan de pomp mogelijk

Het wordt binnenkort mogelijk om bij een groot aantal tankstations af te rekenen met de Rabo Wallet. In samenwerking met Ease2pay introduceert Rabobank de betaalapp. Klanten hoeven daardoor niet meer in de rij voor de kassa te wachten, maar kunnen betalen via de telefoon. Op dit moment is een tiental merken in de app beschikbaar, gesprekken over meer tankstations lopen nog.

De app is vanaf half oktober beschikbaar voor zowel Android- als Apple-telefoons. Naast tanken, is het ook mogelijk om parkeerkosten te betalen en klantenkaarten te bewaren. Directeur Gijs van Lookeren Campagne van Ease2pay is enthousiast over de voorsprong die het bedrijf hiermee in de betaalwereld pakt: “Rabo Wallet gaat weer één stap verder dan Apple Pay. Het is niet meer nodig om binnen in de rij voor pinterminal te staan totdat je je telefoon er tegenaan mag houden. Je kunt gewoon vanachter het stuur de pomp vrijgeven en de betaling wordt veilig afgehandeld.”

Voordeliger afrekenen

De betaaldienstverlener wil afrekenen voordeliger maken voor consumenten en winkeliers. Zo betaalt de gebruiker bijvoorbeeld voor de parkeerapp geen transactiekosten. Het platform maakt van iedere smartphone een pinterminal: de app laat consumenten in één handeling bestellen, betalen en sparen zonder gebruik te maken van kassa.’

“De integratie tussen Ease2pay en BigBrother zorgt ervoor dat de gebruikers van de Rabobank Betaalapp nu gebruik kunnen maken van de F1-pitstop-ervaring bij het tanken”, legt Dennis Klarenbeek van BigBrother uit. De betaling van deze gebruikers gebeurt direct in de app op basis van hun kenteken, zonder dat hiervoor extra handelingen op locatie nodig zijn.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.