Foto: BP

Bob Dudley vertrekt bij BP, Bernard Looney neemt stokje over

Foto: BP

Topman Bob Dudley (64) neemt na negen jaar afscheid van BP. In totaal was hij maar liefst vier decennia werkzaam bij het Britse olie- en gasconcern. Zijn opvolger wordt Bernard Looney (49), op dit moment nog directeur van de Upstream-divisie, de divisie voor exploratie en winning van olie.

Dudley vertrekt na de presentatie van de cijfers van 2019, dat is begin februari. “Bob heeft zich zijn hele carrière toegelegd op de industrie”, reageert BP-president Helge Lund. Het waren in zijn ogen de meest uitdagende tijden in de geschiedenis van het concern.

Hij kreeg onder meer te maken met de nasleep van de ramp met het boorplatform in de Golf van Mexico (Deepwater Horizon). Volgen Lund is het concern nu sterker, veiliger en heeft Dudley ervoor gezorgd dat BP zijn positie als een van de leiders in de energiesector heeft verstevigd.

Lamar McKay, op dit moment plaatsvervanger, is aangesteld om een soepele overgang naar de nieuwe situatie te bewerkstelligen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.