Tilburgs familiebedrijf ABC Olie ontvangt predicaat Hofleverancier

Bron: Google Maps

Uit handen van Burgemeester Weterings van Tilburg heeft ABC Olie het predicaat Hofleverancier gekregen. Dat gebeurde tijdens de viering van het 100-jarig jubileum in het bedrijfspand aan de Goirke Kanaaldijk. Het recht tot het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ wordt toegekend aan het Tilburgse familiebedrijf vanwege het 100-jarig bestaan, de vooraanstaande rol binnen de branche die ABC Olie inneemt in de regio en het onderscheidend ondernemerschap door kwaliteit en continuïteit.

ABC Olie bestaat sinds 1919. Oprichter Gerardus van Ierland begon in de wijk Loven met de verkoop van kolen. Daarna verhuisde het bedrijf van het Insulindeplein naar de Hazelaarstraat, daarna naar de huidige vestigingslocatie aan de Goirke Kanaaldijk. Ook de naam veranderde tijdens al die jaren een paar keer. Van de firma Van Ierland in ‘Algemene Brandstoffen Compagnie Tilburg’, daarna in ‘ABC Olie&Kolen’ en later in ‘ABC Olie’.

Van kolen naar alternatieve brandstoffen

In de eerste jaren waren het kolen waar de firma in handelde, later werd dat huisbrandolie. Na de oliecrisis in de jaren ’70 volgde een wending van brandstoffen voor verwarming naar voertuigenbrandstoffen. Met inmiddels de vierde generatie aan het roer is ABC Olie vandaag de dag een grote speler in de brandstoffen- en smeermiddelenbranche in de regio. Het bedrijf levert diverse soorten alternatieve brandstoffen en is hiermee uitdrukkelijk bezig met het reduceren van emissies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.